Advieslijn 03 808 22 99

Nieuwe regeling studentenarbeid: van dagen naar uren

Geschreven op do 9 februari, 2017 door Cor Van Damme in de categorie Nieuws

Nieuwe regeling studentenarbeid: van dagen naar uren

Nieuw! Sinds 1 januari mogen studenten 475 uren werken in plaats van 50 dagen. Dit maakt studentenarbeid heel wat flexibeler. Meer info vind je hier.

Van dagen naar uren

Tot eind vorig jaar mochten studenten tot 50 dagen werken. Gingen ze hierover, dan verliezen ze hun voordelige statuut voor sociale bijdragen, kindergeld en belastingen. Wanneer een student een dienst van 2 uren werkte, dan telde dit als 1 dag.

Om studenten meer flexibiliteit te bieden is de studentenarbeid hervormd vanaf januari 2017: studenten mogen tot 475 uren per jaar werken. We tellen dus niet langer in dagen, maar in uren.

Je kan je jobstudent-assistent nu dus gemakkelijker en flexibeler inplannen. Zeker voor studenten die als assistent werken is dat deze nieuwe regeling heel welkom. 

Werkstudent

Verder is er ook een verandering omtrent de werkstudentregeling. Vroeger moest een student eerst 50 dagen onder het studentenstatuut werken vooraleer als werkstudent te kunnen presteren. Die voorwaarde zal niet meer van toepassing zijn. De student kan kiezen welk type van overeenkomst hij of zij afsluit.

Student@work

Het online portaal voor de jobstudent, Student@work, telt sinds 1 januari 2017 ook in uren. Jobstudenten kunnen met de applicatie 24/7 nagaan hoeveel voordelige werkuren ze nog overhebben.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord