Advieslijn 03 808 22 99

Kreeg jij een PVB? Bel de advieslijn

Geschreven op di 17 april, 2018 door Elien Standaert in de categorie Nieuws

Kreeg jij een PVB? Bel de advieslijn

Kreeg jij onlangs een persoonsvolgende budget (PVB)? Super! Maar wat nu? Hoe start je op? Wat zijn de mogelijkheden?
In dit artikel lees je waarom je best meteen de advieslijn van Onafhankelijk Leven vzw belt, na het ontvangen van je ter beschikkingsstellingsbrief.

Nieuwe PVB-budgethouder

Als het jouw beurt is om op te starten zal je een ter beschikkingstellingbrief krijgen van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). In deze brief zal staan welk budget je toegekend krijgt en vanaf welke datum je dit budget zal kunnen gebruiken. Welke datum dit is, weten we momenteel nog niet.

Eens je deze brief in handen krijgt, ben je PVB-budgethouder. Je krijgt 4 maand de tijd om te starten met je budget door een overeenkomst af te sluiten.

Bel de advieslijn

Neem contact op met de advieslijn van Onafhankelijk Leven vzw. Zij helpen je snel, deskundig en persoonlijk. Onze medewerkers zijn zeer goed op de hoogte van de mogelijkheden die het vaph biedt. Ze adviseren je graag met respect voor je eigen wensen en mogelijkheden.

Via de advieslijn is het ook mogelijk een afspraak te vragen met een coach van Onafhankelijk Leven vzw. Een coach kan je, mede dankzij zijn ervaringsdeskundigheid, op jouw maat helpen met je opstart van je persoonsvolgend budget zodat je zeker kan zijn dat je jouw budget optimaal zal besteden.

Karen, Elien, Annick,... steeds bereikbaar

Onze advieslijnmedewerkers zijn elke werkdag tussen 9u en 12u en 13u en 17u telefonisch bereikbaar op 09 395 55 10. Via mail kan je jouw vragen richten tot advies@onafhankelijkleven.be.

Downloads

Algemene infofiche rond gebruik PVB en Onafhankelijk Leven

In deze infofiche lees je een overzicht van wat PVB is, wat je ermee kan doen en wat niet, welke soorten contracten er mogelijk zijn en hoe wij als bijstandsorganisatie jou daarbij kunnen helpen.

Download

Opstartmap PVB

In deze infofiche lees je alles hoe je jouw toegekende PVB kan opstarten.

Download

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord