Advieslijn 03 808 22 99

Nieuw op MijnVAPH: voucherovereenkomsten van onbepaalde duur

Geschreven op ma 23 januari, 2023 door Bas Pelle in de categorie Assistentie

Nieuw op MijnVAPH: voucherovereenkomsten van onbepaalde duur

Vergunde zorgaanbieders kunnen een voucherovereenkomsten van onbepaalde duur registreren op MijnVAPH. Het VAPH verlengde sommige lopende voucherovereenkomsten automatisch. Had jij in 2022 een voucherovereenkomst die verder loopt in 2023? Controleer dan op MijnVAPH of de einddatum nog klopt.

Wat is nieuw?

Tot voor kort kon een vergunde zorgaanbieder (VZA) geen voucherovereenkomst van onbepaalde duur registreren. Vanaf nu kan dat wel. Een voorziening kan vanaf dit jaar voucherovereenkomsten registreren van onbepaalde duur door de einddatum 31/12/9999 te gebruiken. De 9999 betekent dat de overeenkomst van onbepaalde duur is en dat de voorziening de overeenkomstniet meer jaarlijks opnieuw moet registreren.

Wat met de lopende voucherovereenkomsten? Bij de start van 2023 zette het VAPH alle voucherovereenkomsten met startdatum 1/1/2022 en einddatum 31/12/2022 om naar een voucherovereenkomst van onbepaalde duur met einddatum 31/12/9999.

Wanneer moet ik iets doen?

In 2 situaties is er een controle en eventueel een aanpassing nodig: 

  • Heb je een voucherovereenkomst van bepaalde duur met startdatum 1/1/2022 en een einddatum in 2023? Controleer op MijnVAPH of de einddatum van je overeenkomst klopt. Is dat niet zo? Contacteer je zorgaanbieder.
  • Heb je een voucherovereenkomst van onbepaalde duur met een startdatum na 1/1/2022? Het VAPH verlengde je overeenkomst op MijnVAPH niet automatisch. Zie je op MijnVAPH geen voucherovereenkomst van onbepaalde duur? Contacteer dan je zorgaanbieder. 

Vragen?

Bel de advieslijn op het nummer 03 808 22 99 of mail naar advies@onafhankelijkleven.be.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord