Advieslijn 03 808 22 99

Music for Life een terugblik

Geschreven op wo 14 januari, 2015 door Mathias Van Hove in de categorie Nieuws

Music for Life een terugblik

Van 1 tot 24 december deed Onafhankelijk Leven vzw mee met Music  for life van Studio Brussel. Heel wat enthousiaste vrijwilligers en medewerkers van Onafhankelijk Leven vzw hebben een actie op poten gezet, waarvan de opbrengst naar Onafhankelijk Leven vzw gaat. In totaal hebben al deze acties samen zeker al 8500 € opgeleverd en daar komt nog wat bij van late schenkers en Studio Brussel.
We willen daarom iedereen hartelijk danken voor de inzet en steun!
Hieronder lees je kort nog eens welke acties er waren en hoe ze beleefd werden.

Van 1 tot 24 december deed Onafhankelijk Leven vzw mee met Music  for life van Studio Brussel. Heel wat enthousiaste vrijwilligers en medewerkers van Onafhankelijk Leven vzw hebben een actie op poten gezet, waarvan de opbrengst naar Onafhankelijk Leven vzw gaat. In totaal hebben al deze acties samen zeker al 8500 € opgeleverd en daar komt nog wat bij van late schenkers. We wachten ook nog vol spanning af hoeveel we van Studio Brussel zelf zullen krijgen.
We willen daarom iedereen hartelijk danken voor de inzet en steun!
Hieronder lees je kort nog eens welke acties er waren en hoe ze beleefd werden.

“Kerststukjes for life”

In de basisschool van  Zeveren hebben de leerlingen kerststukjes gemaakt. Leerlingen van het vijfde leerjaar hebben deze dan verkocht op de markt in Deinze. Er kwamen veel positieve reacties op de kerststukjes  en sommige mensen gaven zelfs spontaan een extra gift voor Onafhankelijk Leven vzw.
Hun actie bleef niet onopgemerkt voor de pers zoals je hier kan lezen. 

“Wijn for life”

Tom verkocht wijn ten voordele van Onafhankelijk Leven vzw. Hij had ook een aantal degustatiemomenten georganiseerd waarop je in een gezellige sfeer van de wijn kon proeven. Deze actie was ideaal voor mensen die zelf geen actie deden en toch iets wilden doen voor Onafhankelijk Leven vzw.

“Koffieklets for life”

Marijke organiseerde een koffieklets waar iedereen een kopje koffie kon komen drinken met een gebakje erbij. Ze kreeg hulp van enkele enthousiaste vrijwilligers die iets bakten om daar te verkopen. Op de koffieklets zelf was er veel volk aanwezig. De reacties waren leuk, iedereen apprecieerde het concept op zich en het doel waarvoor het was. Marijke werd ook geïnterviewd voor het digitale nieuws van Moerbeke. Herbekijk haar eerste stapjes op TV.

“50 no’s for life: straatoptreden Gent”

Op 13 december gaf de band 50 no’s and a yes means yes een straatoptreden op de Korenmarkt in Gent. Ze plaatsten een gitaarkoffer waarin voorbijgangers geld konden werpen voor Onafhankelijk Leven vzw. Hier werd enthousiast op gereageerd, vooral omdat het voor een goed doel was. Om de sfeer op te snuiven, kan je hier een filmpje zien.

“Birthday Party for life”

Voor zijn verjaardag organiseerde Peter een Birthday Party for life, waar hij in plaats van cadeaus, wou dat mensen een gift gaven aan Onafhankelijk Leven vzw. Het was een zeer leuk feestje dat veel heeft opgebracht. Er waren zelfs enkele mensen die niet konden komen, maar toch een gift gaven voor de Birthday Party for life omdat ze het zo’n leuk idee vonden.

“zomaar”
Heel wat mensen hebben ook uit sympathie iets gegeven tijdens de warmste week los van de georganiseerde activiteiten.

 

“Kerstwens for life”

Op 20 en 21 december belde Hendrikje mensen op om hen een kerstwens te bezorgen. Dit kon een gewone wens zijn, of een origineel rijmpje van de Kerstman. Er waren veel positieve reacties, mensen waren blij verrast toen Hendrikje hen opbelde. Ook Hendrikje vond het leuk om te doen, dus het is zeker voor herhaling vatbaar.

“Snoepzak for life”

Liesbeth verkocht feestelijke snoepzakjes ten voordele van Onafhankelijk Leven vzw. Ze zag dit als een proefprojectje, waarin ze te weten kwam hoe ze volgend jaar met een paar extra helpende handen de feestelijke pakjes in grotere oplage kunnen verkopen. Wat haar vooral opviel bij de reactie van mensen was dat sommigen gewoon wegkijkend voorbijliepen, en anderen waarvan je het niet zou verwachten, kwamen  vragen wat ze verkocht en haalden  meteen hun geld boven vooraleer ze goed en wel wisten wat er precies in het pakje zat.

 “Cupcakes for life”

Lizy heeft voor haar actie Cupcakes for life 610 cupcakes gebakken en verkocht. Hoewel ze het heel plezant vond om te doen, vond ze het toch ook stresserend om zo veel cupcakes te moeten bakken. Mensen die de cupcakes kochten, vonden het een heel tof initiatief, zeker omdat het voor een goed doel was. Iedereen was het er ook over eens dat de cupcakes enorm lekker waren.

“Cervela for life”

Glenn had een actie opgezet, waarbij frituur ROAL tijdens de warmste week van Music for life cervela’s verkocht en een gedeelte van de opbrengst aan Onafhankelijk Leven vzw schonk. Aan de opbrengst te zien, zijn er die week heel wat cervela’s gegeten. De klanten van frituur ROAL reageerden heel positief op de actie, iedereen vond het een goed initiatief. Ook Glenn zelf vond het zeer prettig om deze actie te doen.

“Securex snoept for life”

Securex verkocht zakken snoepgoed ten voordele van Onafhankelijk Leven vzw.

Met z’n allen naar Boom!
In de warmste week gingen enkele vrijwilligers naar Studio Brussel in Boom om met hun actie van Music for life op de radio te komen. Hieronder lees je enkele reacties van de vrijwilligers die mee waren.
Lizy: ‘Dit vond ik heel plezant, omdat ik nu buiten mijn actie ook nog iets anders kan doen. Het is ook voor Music for life, maar het is meer ontspannend dan de eigen acties.’
Hendrikje: ‘Het was een ongelooflijk toffe ervaring, het was heel warm.’
Glenn: ‘Ik vond het een zeer geslaagde dag met een geslaagd interview.’
Liesbeth: ‘Er was een heel leuke festivalsfeer. En het was 10 jaar geleden dat ik nog bij zo’n gezellig kampvuur zat. Hierbij nodig ik andere vrijwilligers uit om volgend jaar mee te genieten van de Music For Lifesfeer!’

Ambassadeur Liesbeth werd geïnterviewd door  Studio Brussel. Liesbeth: ‘Ik vond het eventjes spannend, omdat ik kort en bondig maar toch verstaanbaar voor de man in de straat een goede omschrijving wilde geven van wat Onafhankelijk Leven precies is. Daarnaast wilde ik nog reclame maken voor de nog lopende acties zoals de wijnverkoop, de telefonische kerstwens en de cervela for life van Glenn.’ Herbekijk het interview hier.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord