Advieslijn 03 808 22 99

Music For Life 2015: een terugblik

Geschreven op wo 10 februari, 2016 door Mathias Van Hove in de categorie Nieuws

Music For Life 2015: een terugblik

Eind vorig jaar nam Onafhankelijk Leven vzw deel aan Music for life, een actie van Studio Brussel. Heel wat enthousiaste vrijwilligers en medewerkers hebben een actie op poten gezet tvv Onafhankelijk Leven vzw. Bedankt allemaal voor jullie inzet en steun!

Eind vorig jaar nam Onafhankelijk Leven vzw deel aan Music for life, een actie van Studio Brussel. Heel wat enthousiaste vrijwilligers en medewerkers hebben een actie op poten gezet tvv Onafhankelijk Leven vzw . Bedankt voor jullie inzet en steun! In totaal leverden deze acties iets meer dan 12 500 euro op. Hier een overzicht.

 

 

Wijn for life

Tom verkocht wijn ten voordele van Onafhankelijk Leven vzw. Hij organiseerde ook een degustatiemoment waarop je in een gezellige sfeer van de wijn kon proeven. Deze actie was ideaal voor mensen die zelf geen actie deden en toch iets wilden doen voor Onafhankelijk Leven vzw.

50 no’s for life: straatoptreden Gent

Op 14 december gaf de band 50 no’s and a yes means yes een straatoptreden aan de Kleine Munt in Gent. Ze plaatsten een gitaarkoffer waarin voorbijgangers geld konden werpen voor Onafhankelijk Leven vzw. Hier werd enthousiast op gereageerd, vooral omdat het voor een goed doel was. Om de sfeer op te snuiven, kan je hier een filmpje zien.

 

Kerstmarkt for life

Enkele vrijwilligers en personeels leden van Onafhankelijk Leven vzw sloegen de handen in elkaar en organiseerden in het Groot Begijnhof van Gent een kerstmarkt. Eigen baksels werden verkocht, er was een drankstand en een klein marktje waar je originele kerstcadeautjes kon kopen.

Wens for life

Hendrikje belde mensen op om hen een wens te bezorgen. Dit kon een gewone wens zijn, of een origineel rijmpje. Er waren veel positieve reacties, mensen waren blij verrast toen Hendrikje hen opbelde. Ook Hendrikje vond het leuk om te doen, dus het is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Snoepzak for life

Liesbeth verkocht feestelijke snoepzakjes ten voordele van Onafhankelijk Leven vzw. Wat haar vooral opviel bij de reactie van mensen was dat sommigen gewoon wegkijkend voorbijliepen, en anderen waarvan je het niet zou verwachten, kwamen vragen wat ze verkocht en haalden meteen hun geld boven vooraleer ze goed en wel wisten wat er precies in het pakje zat.

Pop up store for life

 

Lizy opende via facebook een online pop up store. In haar winkel verkocht ze allerlei leuke spullen zoals; kaarsen, beeldjes, lavendel zakjes, enz… Je kon bij Lizy ook terecht voor overheerlijke cup cakes.

 

 

Securex snoept for life”

Securex is een sociaal secretariaat dat jaarlijks een actie opzet tijdens Music For Life, dit jaar verkocht het snoepzakken ten voordele van Onafhankelijk Leven vzw.

T-Interim 6 daagse for life

T-Interim zetten verschillende acties op tijdens Music For live. Het startschot werd gegeven tijdens de 6 daagse in Gent. Op de stand van T-interim kon je met een fiets op rollen racen voor Onafhankelijk leven. Een andere actie was personeel dat tegen betaling zich een dag ging inzetten bij een vereniging of bedrijf.

MBO tassen for Life

Mobility By Oliver verkocht tassen met het opschrift ‘The only disability in life is a bad attitude’ in zijn winkel waarvan de opbrengst naar Onafhankelijk Leven vzw gaat.

POM Oost Vlaanderen for life

De Provinciale Ontwikkelings maatschappij van de provincie Oost Vlaanderen organiseerde een etentje onder haar personeelsleden. Het werd een hele gezellige avond en leverde nog een mooi bedrag op.

quiche for life

Marijke bakte quiches met seizoens groenten, het was een groot succes, op een gegeven moment kwam er plots een bestelling van het Stadhuis van Sint-Niklaas binnen om 50 quiches te leveren…

Art for Life

Marijke G. is kunstenares en opende  een tijdelijke galerij waar ze  een deel van haar werken verkocht voor Onafhankelijk Leven. Studio Brussel pikte deze actie op en nodigde haar uit voor een interview op de radio, bekijk het hier gerust eens na.

 

 

Jenever kot for life

In een Grembergse wijk waar vrijwilliger Brent woont werd een heus wijkfeest georganiseerd met als hoogtepunt het jeneverkraam. Er gingen menig glaasjes over de toog en die nacht sliep iedereen in de wijk bijzonder goed. Want het bracht heel wat op voor Onafhankelijk Leven vzw!

Met z’n allen naar Boom!

In de warmste week gingen enkele vrijwilligers naar Studio Brussel in Boom om met hun actie van Music for life op de radio te komen.

Ambassadeur Brent werd geïnterviewd door Studio Brussel. Hier Brents interview.

Meer foto’s van ons bezoek aan Boom kan je bekijken op onze facebook pagina.

Met dank aan: Tom D., 50 no’s and a yes means Yes, Hendrikje R., Securex, Lizy S., T-Interim, POM Oost-Vlaanderen, Marijke V., Marijke G. en Brent B. en het GTI van Beveren Waas!

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord