Advieslijn 03 808 22 99

'Mijn broer heeft een deur doen opengaan!'

Geschreven op di 9 juni, 2015 door Cor Van Damme in de categorie Getuigenis

'Mijn broer heeft een deur doen opengaan!'

Hayat is persoonlijk assistent van haar broer, Hafid. Samen maken ze zelf van een baaldag iets moois. Ze wil haar ervaringen graag delen met jou. 

Ik werd persoonlijk assistent toen mijn broer een PAB kreeg. Ik vind het een heel fijne job en wil mijn ervaringen graag delen met jullie. 

Ik was niet volledig onervaren, ik zat namelijk zelf ook in de zorgsector. Toch heeft mijn broer Hafid een deur doen opengaan. Hij heeft me gewezen op de waarde van deze bijzondere job.

Wat me motiveert is dat elke persoon een eigen karakter heeft, en het aan mij is om het te leren kennen. Want eens ik een persoonlijkheid en karakter ken, kan ik mijn manier van werken aanpassen. Ik kijk vooruit en schets graag een plan in mijn hoofd, op basis van de mogelijkheden van de persoon in kwestie en de situatie voor mijn komst. Ik verzin ook heel graag smoesjes en trucjes om mensen te prikkelen. Dat is heel leerrijk en een bouwsteen naar morgen. En natuurlijk de liefde die ik op toch wel heel bijzondere manieren krijg.

Wat ik lastig vind, en daar kan de persoon in kwestie zelf niets aan doen, zijn de ‘baaldagen’. Op zo’n grijze dagen hebben ze helemaal geen zin om iets te doen. Toch probeer ik ook daar iets van te maken, iets dat min of meer de sfeer van de dag verbetert. Dit doe ik dan door lichamelijke tintelingen, bv. handmassage, hoofdstreling, gezichtsstreling, dicht bij het oor praten of zingen. Allemaal afhankelijk van de persoon in kwestie.

Mijn gezin heeft de voorbije jaren geleerd dat er verschillende soorten mensen bestaan. Mensen met verschillende afkomst, verschillende huidskleur, verschillende talenten en beperkingen. Dit inzicht vind ik heel belangrijk en ik ben er trots op dat ik dat aan mijn kinderen kan meegeven.

Als assistent weet je dat je niet altijd bij dezelfde personen kan blijven. Afscheid nemen vind ik soms een beetje triest, je hebt tenslotte de persoon in je hart genomen. Anderzijds kijk ik altijd enorm uit naar de volgende persoon met wie ik kan samenwerken. Het is altijd een plezier om nieuwe mensen, echte mensen goed te leren kennen!

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord