Advieslijn 03 808 22 99

Mijn brief aan de bewoners van een woonvoorziening

Geschreven op do 12 juli, 2018 door Cor Van Damme in de categorie Opinie

Mijn brief aan de bewoners van een woonvoorziening

Glenn bezocht samen met andere ambassadeurs een woonvoorziening voor mensen met een beperking. Hun ervaringen hebben de voorbije week heel wat interesse gewekt. Deze week zetten deze ambassadeurs een volgende stap en schrijven ze de bewoners een persoonlijke brief.

Beste bewoner, 

ik ben Glenn en ik ben onlangs bij jou op bezoek geweest.  Ik was niet alleen, een aantal van mijn vrienden die ook een handicap hebben waren er bij. Wij zijn allemaal ambassadeurs van de beweging Onafhankelijk Leven. Ik vond het bezoek heel interessant en wil jou daarom deze brief schrijven. Met deze brief heb ik niet de bedoeling om jou te overtuigen. Ik wil jou gewoon een inkijk geven in mijn leven en laten zien wat de kracht is van persoonlijke assistentie.      

Door een hersenverlamming zit ik van bij de geboorte in een rolstoel. Mijn 4 ledematen zijn aangetast en daardoor kan ik mij niet zelfstandig wassen of aankleden. Ook heb ik veel last van spasmen zowel op mijn spieren als mijn spijsverteringstelsel. Heel vervelend maar goed, ik ben een positieve kerel! Die attitude is voor mij heel belangrijk, zonder zou ik gek worden. Zo gebeurt het wel eens dat mensen mij niet begrijpen. Mijn hersenbeschadiging maakt me soms moeilijk verstaanbaar. Alleen geduld, doorzetting en humor maken dit alles leefbaar. En laat ik mijn assistenten niet vergeten natuurlijk.

Ik heb echt het gevoel dat ik deel uitmaak en bijdraag aan de maatschappij. Dat ik echt leef. Ik ben ambassadeur en ondersteun het beleidswerk van Onafhankelijk Leven, ik zit ook in de algemene vergadering. Daarnaast studeerde ik aan de universiteit Gent en ga ik op reis. Vorige maand zelf naar Kenya! Ik heb ook een eigen  appartement waardoor ik zelf kan kiezen wanneer ik vrienden of vriendinnen uitnodig. Dat allemaal dankzij mijn persoonlijke assistenten die ik zelf kies omdat ik een PVB budget heb. Net als jij. 

Met deze brief wil ik jou zeggen dat jij mij altijd mag contacteren als je meer wil weten over de werking van persoonlijke assistentie.  Hoe jij bijvoorbeeld in het weekend uitstapjes zou kunnen doen met jouw eigen assistent of hoe je zelf op reis zou kunnen gaan. Ik vermoed dat jouw budget nu integraal of alleszins grotendeels naar de voorziening gaat. Er zijn echter veel meer mogelijkheden dan dat.

Glenn is een ambassadeur bij Onafhankelijk Leven. Voel jij ook verontwaardiging waar je iets mee wil doen? Heb jij ook goesting om met positieve acties, groot en klein, de samenleving te veranderen? Stuur een mailtje naar cor@onafhankelijkleven.be en we zijn vertrokken. Je zal er geen spijt van krijgen!

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord
Sluiten

Heb jij een minuutje voor ons?

Beantwoord enkele vragen en help ons om de website te verbeteren.

Dankjewel!

Ga naar de vragenlijst