Advieslijn 03 808 22 99

'Mijn assistenten zijn mijn armen en mijn benen'

Geschreven op vr 4 maart, 2016 door Kim Vercruysse in de categorie Nieuws

'Mijn assistenten zijn mijn armen en mijn benen'

Het is de week van de vrijwilliger. Welke rollende loper kunnen we dan beter aan jullie voorstellen dan Lizy, één van de super vrijwilligers bij Onafhankelijk Leven vzw. Lizy loopt op 20 maart mee met de Urban Trail in het team van TomTom.

Het is de week van de vrijwilliger. Welke rollende loper kunnen we dan beter aan jullie voorstellen dan Lizy, één van de super vrijwilligers bij Onafhankelijk Leven vzw. Lizy loopt op 20 maart mee met de Urban Trail in het team van TomTom.

Kan je kort iets over jezelf vertellen?

Wie ik ben? De meeste kennen mij als iemand die positief in het leven staat wel van een uitdaging houd en een doorbijtertje is. Familie en vrienden komen op de eerste plaats, zonder hen was ik niet wie nu ben. Ik hou van een goed fictie/fantasie boek, even helemaal weg van de werkelijkheid. Tegen een concert of cinematje zeg ik geen nee. Koken en mijn tuin brengen mij tot rust.

Waarom loop je mee met de Urban Trail?

Klinkt misschien melig maar Gent zit in mijn hart, ondanks zijn kasseien. Ik heb hier mijn studiejeugd doorgebracht en ik hou van de sfeer van de stad en het taaltje.
Toen ze me vroegen of ik zin had om mee te doen, kwam spontaan het scoutsmeisje in mij naar boven en zei ik ja. Ik hou wel van een beetje uitdaging en de Urban Trail zit vol uitdagingen. een mooie kans om Gent van een andere (binnen) kant zien.

Wat betekent persoonlijke assistentie voor jou?

Ik heb al iets meer dan 12 jaar een persoonlijke assistent. Dankzij het persoonlijk assistentiebudget (PAB) kan ik mij actief inzetten als vrijwilliger en woon ik zelfstandig. Zonder zou dit echt onmogelijk zijn geweest.
Mijn assistenten zijn het verlengde van mij, mijn armen en mijn benen. Zij doen de dingen die moeilijk of niet gaan vanwege mijn beperking. Zij helpen mij bij het huishouden, op verplaatsing,… Assistentie geeft mij vrijheid in het leven.

Klik hier en leer onze andere rollende lopers kennen:

Meer weten over de Urban Trail? Klik dan hier.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord