Advieslijn 03 808 22 99

Mensen met beperking palmen winkelstraat in

Geschreven op ma 8 mei, 2017 door Brandberries in de categorie Acties

Mensen met beperking palmen winkelstraat in

5 Mei de Europese Onafhankelijk Leven dag, ambassadeurs van Onafhankelijk Leven palmen een winkelstraat in Dendermonde in en gingen in gesprek met voorbijgangers. In gesprek over de drempels waarmee zij in de samenleving botsen. 

Alleen wonen, gaan werken of zelfs naar de supermarkt gaan, … Dingen die voor de meeste mensen heel vanzelfsprekend lijken, zijn dat niet voor mensen met een beperking. En toch: iedereen heeft er recht op. Ook mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. Om die woorden kracht bij te zetten voerde Onafhankelijk Leven vzw actie op vrijdag 5 mei in Dendermonde, de Europese ‘Independent Living Day’. Ambassadeurs met een beperking gingen in gesprek met voorbijgangers in de drukste winkelstraat van Dendermonde.

Via deze link krijkgt u een mooi fotoverslag te zien

Tijdens het gesprek in de tent vertellen mensen met een beperking de voorbijgangers  iets meer over de drempels waarop zij in de samenleving botsen. Dat deden ze aan de hand een ludieke bucketlist. ‘Wat ik nog gedaan wil hebben voor ik sterf?’, vertelt Xander van Onafhankelijk Leven vzw, ‘alleen gaan wonen in mijn eigen appartementje. Weg uit de voorziening waar ik nu woon.’
Gewone voorbijgangers duidelijk maken dat wij gewoon dezelfde verlangens hebben dan mensen zonder beperking. Dat wij ook gewone dingen in het leven willen: een huis, een job, op café gaan met vrienden. Dat we gewoon deel willen uitmaken van de samenleving.’

Persoonlijke assistentie opent deuren

Meer dan 20 000 mensen met een handicap in Vlaanderen hebben vandaag een budget in eigen handen. Waarmee ze zelf hun ondersteuning en assistentie kunnen organiseren. Ze kunnen met dat budget bijvoorbeeld een persoonlijk assistent aanwerven. Die assistent helpt hen dan bij de dagdagelijkse dingen.

Acties in heel Europa

Op de Independent Living dag op 5 mei  vonden er acties plaats in heel Europa. Allemaal met eenzelfde doel: tonen dat ook mensen met een beperking recht hebben op een eigen, onafhankelijk leven.Hier een overzicht van de acties in Europa.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord