Advieslijn 03 808 22 99

Meld discriminatie

Geschreven op wo 15 april, 2015 door Peter Lambreghts in de categorie Nieuws

Meld discriminatie

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum nodigt je uit om melding te doen van de problemen waar u als persoon met een beperking mee te maken krijgt. Dit komt jezelf maar ook anderen ten goede.

Personen met een handicap moeten volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving maar ervaren jammer genoeg nog te vaak kleine en grote obstakels. Problemen wanneer u zich verplaatst, een hapje gaat eten, informatie opzoekt, onaangepast gedrag… U krijgt er regelmatig mee te maken. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum is een onafhankelijke openbare instelling gespecialiseerd in het gelijkekansenbeleid en het non-discriminatiebeleid. Dialoog, samenwerking en respect staan daarbij voorop.

Het Centrum is in België ook verantwoordelijk voor de bekendmaking, bescherming en opvolging van het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap. De inbreng van personen met een handicap is absoluut nodig om dit werk goed te kunnen doen. Hoe beter het Centrum op de hoogte is van de obstakels waarmee personen met een handicap vaak te maken krijgen wanneer ze deelnemen aan het openbare leven, hoe beter de aanbevelingen, adviezen en tussenkomsten zullen zijn om de situatie te verbeteren. Dit betekent niet dat alle obstakels daardoor van vandaag of morgen zullen verdwijnen, maar een melding kan het verschil maken voor u en andere personen met een handicap.

Aarzel dus niet om melding te doen van de problemen waarmee u als persoon met een handicap te maken krijgt. U kunt online een melding invullen, het Centrum bellen met een melding op het gratis nummer 0800 12 800 of langsgaan in een contactpunt in uw buurt. Meer info over het Centrum vindt u op www.diversiteit.be.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord