Advieslijn 03 808 22 99

Meeste problemen met budgetten zijn opgelost

Geschreven op ma 29 januari, 2018 door Thomas Vercauteren in de categorie Nieuws

Meeste problemen met budgetten zijn opgelost

De voorbije weken waren er heel wat problemen met de budgetten. Dit kwam door de overgang naar een nieuw boekhoudsysteem bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Dankzij jullie meldingen aan de advieslijn en in de facebookgroep 'De budgethouders' kon Onafhankelijk Leven vzw deze problemen aankaarten en zijn de fouten ondertussen opgelost.

Welke problemen?

De voorbije weken waren er zeer veel budgethouders waarbij de terugbetalingen van het VAPH nog niet gestort waren. Hierdoor konden zij de lonen van hun assistenten en andere kosten niet meer betalen. Dit was het gevolg van de overgang naar een nieuw boekhoudsysteem bij het VAPH.

Oplossing

Dankzij jullie meldingen aan onze advieslijn en in de facebookgroep 'De budgethouders' heeft Onafhankelijk Leven vzw dit kunnen aankaarten bij het VAPH. Na ons bericht kwam er een stroomversnelling bij het VAPH op gang. We hebben net bericht gekregen dat de fout is rechtgezet. Er werden voorbije vrijdag 8000 uitbetalingen die in wacht stonden uitbetaald. Het gaat hier om alles van voor 13 januari. De overige betalingen worden in de loop van de komende week uitbetaald. Er waren ook budgethouders die nog een rechtzetting moesten krijgen vanwege een vergissing door het VAPH en deze betalingen zouden vandaag, 29/01, gebeuren.

Budget vastgezet?

Daarnaast was er ook een probleem dat sommige budgetten onterecht volledig waren vastgezet als voucher voor een voorziening. Dit kon gebeuren wanneer iemand een contract had met een voorziening in 2016, ook al hadden ze hun ondersteuning gewijzigd in 2017.Deze fout zou ook in de loop van deze week worden opgelost.

Als je toch nog problemen zou ondervinden met je budget laat het ons dan zeker weten!
Je kan onze advieslijn bereiken telefonisch op 03 808 22 99 en door te mailen naar advies@onafhankelijkleven.be

Ben jij budgethouder en nog geen lid van de besloten facebookgroep ‘de budgethouders’? Klik hier en word eenvoudig lid.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord