Advieslijn 03 808 22 99

Meer dan 150 lopers duwen 10 rolstoelgebruikers tijdens de Urban Trail Gent

Geschreven op do 22 maart, 2018 door Xander Berbé in de categorie Acties

Meer dan 150 lopers duwen 10 rolstoelgebruikers tijdens de Urban Trail Gent

10 rolstoelgebruikers doen op 25 maart 2018 mee aan de Gentse Urban Trail, één van de meest ontoegankelijke loopwedstrijden. Met de hulp van een team assistenten kunnen ook zij deze uitdaging aan. De Urban Trail is leuk maar met deze actie maken we duidelijk dat kleine obstakels, zoals de trappen van ’t Kuipke, een gròte uitdaging vormen voor mensen met een handicap. En assistentie is dé sleutel tot succes.

14 000 mensen met een beperking wachten op een budget

Vandaag wachten ongeveer 10 000 volwassen én meer dan 4000 kinderen op een budget van de overheid. Met dat budget kunnen zij de ondersteuning en assistentie inkopen die zij nodig hebben om een gewoon leven te leiden. Onze deelname aan de Urban Trail is vooral heel leuk. Maar toch willen we hiermee ook aandacht vragen. Mensen met een fysieke of verstandelijke beperking hebben récht op assistentie. Récht op een leven in onze samenleving.

150 lopers voor het goede doel

Met 150 zijn ze. De assistenten-voor-één-dag die de 10 rolstoelers doorheen het parcours loodsen. Grote bedrijven lenen hun werknemers uit om mee te lopen: Torfs, UGent, Arcelor Mittal, De Lijn, Durabrik, SAP, EML, Bain&Company, Allen&Overy, Vigo, T-Zorg, Helpper en IVAGO. Allemaal duwen ze mee.

 

Krijg jij ook zin om mee te doen? Voor dit jaar kan dat helaas niet meer. Maar grijp nu al je kans voor volgend jaar. Neem contact op met xander@onafhankelijkleven.be of via 09 255 44 48.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord