Advieslijn 03 808 22 99

Meer dan 100 lopers duwen 9 rolstoelgebruikers tijdens Urban Trail in Gent

Geschreven op wo 12 oktober, 2022 door Kurt Jacobs in de categorie Acties

Meer dan 100 lopers duwen 9 rolstoelgebruikers tijdens Urban Trail in Gent

9 rolstoelgebruikers doen op 23 oktober 2022 mee aan de Urban Trail in Gent, een organisatie van Golazo. Het is één van de meest ontoegankelijke loopwedstrijden, maar met de hulp van een team assistenten, kunnen de rolstoelgebruikers deze uitdaging toch aan.

De assistenten zijn werknemers uit verschillende kleine en grote bedrijven, voor 1 dag begeleiden zij een rolstoelgebruiker door de 18 hindernissen van de Urban Trail in Gent. In totaal nemen meer dan 100 werknemers deel, ze komen uit 8 verschillende bedrijven van over heel Vlaanderen. Ze zullen trouwens heel wat hindernissen moeten overwinnen, op de route van 7 of 12 kilometer zijn er 18 locaties die hun deuren of ruimtes openzetten. Zitten onder meer in het parcours: de Kunsthal van Gent, het Industriemuseum, Zwembad Van Eyck, De Krook, De Boekentoren, de Sint-Pietersabdij en het STAM museum.

“Door corona was het even op de tanden bijten, want 2 jaar na elkaar kon de Urban Trail niet plaatsvinden. Maar nu is de loopwedstrijd terug van weggeweest, en kijken we met Onafhankelijk Leven alvast uit naar onze deelname in Gent op 23 oktober! Wij vinden het belangrijk dat mensen met een handicap dit kunnen beleven om te tonen dat er veel mogelijk is voor hen ondanks hun handicap, als ze maar de juiste ondersteuning en assistentie krijgen”, zegt Kurt Jacobs – manager communicatie en marketing van Onafhankelijk Leven

Sam nam als rollende loper al deel aan de Urban Trail en kijkt uit naar deze editie. 

“De hellingen zijn heel steil en de lopers moeten regelmatig wisselen. Het is pittiger dan je zelf zou denken. Voor mezelf is het een unieke belevenis, het is heel leuk dat ik hieraan kan deelnemen zoals iedereen anders.”

Symbolische actie en belangrijk statement

Met de deelname aan de Urban Trail in Gent wil Onafhankelijk Leven een statement maken: ook met een handicap kan je – mits de juiste ondersteuning – alles aan.

“Vandaag wachten ongeveer 15.918 volwassen én meer dan 1.500 kinderen op een budget van de overheid. Met dat budget kunnen zij de ondersteuning en assistentie inkopen die zij nodig hebben om een gewoon leven te leiden. Onze deelname aan de Urban Trail is vooral heel leuk. Maar toch willen we hiermee ook aandacht vragen. Mensen met een fysieke of verstandelijke beperking hebben récht op assistentie. Récht op een leven in onze samenleving”, zegt Dave Ceule, directeur van Onafhankelijk Leven.

De bedrijven die deelnemen, beleven een geweldige teamdag en geven mensen met een handicap een onvergetelijke ervaring. Als volleerde rolstoelbegeleiders beleven ze de wereld een paar uur lang door de ogen van een mens met een handicap. Na de Urban Trail zal geen enkele trap of hindernis er nog hetzelfde uitzien. 

Teambuilding en onvergetelijke ervaring

Bedrijf Arcelor Mittal nam in het verleden al deel aan de Urban Trail in Gent en is terug van de partij: “Het is een prachtig initiatief, we wilden er sowieso terug bijzijn als het terug zou plaatsvinden. Als we moeten werken, nemen we een dag verlof, zo leuk vonden we het in het verleden”, aldus de werknemers van Arcelor Mittal.

Deze bedrijven nemen deel aan de Urban Trail in Gent: Durabrik / Caminogroep, SAP, Deloitte, Anacura, Arcelor Mittal, Ivago, Helpper en NBA Verzekeringen / Hillewaere.

Alle steun is welkom!

Supporter je mee voor onze lopers? Zowel de deelnemers van de verschillende bedrijven als onze eigen rollende lopers vinden het fijn om jullie enthousiasme te voelen. 

Kom supporteren in Gent of volg ons via onze sociale media-kanalen op de looproute! Je kan terecht op onze Facebookpagina en op ons Instagramprofiel!

Of kom eens 'dag' zeggen aan de stand van Onafhankelijk Leven op de Bijlokesite (Bijlokekaai 7, Gent), vlakbij de tent waar je T-shirts en borstnummers kan afhalen.

Tot dan!

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord