Advieslijn 03 808 22 99

Mama Liesbeth in de kijker: “Er is een leven als moeder, ook na een verlamming”

Geschreven op za 7 mei, 2022 door Kurt Jacobs in de categorie Getuigenis

Mama Liesbeth in de kijker: “Er is een leven als moeder, ook na een verlamming”

Moederdag is dé dag om alle mama’s in de bloemetjes te zetten. Dat ook mama’s met een handicap straffe mama’s kunnen zijn, bewijst Liesbeth: zij is mama van tieners Julie en Lotte en zit in een rolstoel. “Tekortschieten als moeder doe ik voorlopig nog niet, ook al zit ik in een rolstoel”, zegt Liesbeth.

“Ik was niet van plan om mijn dromen opzij te zetten”

Mama Liesbeth belandde 20 jaar geleden in een rolstoel toen ze bij een auto-ongeval met een dronken chauffeur haar nek brak. 

“Ik raakte verlamd vanaf de 6de nekwervel en werd tetrapleeg. Ik was op dat moment een prille twintiger, vol plannen en dromen. Vanaf dag 1 wist ik dat ik mijn leven zo onafhankelijk mogelijk wou uitbouwen. Ik was net aan het werk, ging samenwonen met mijn vriend – nu echtgenoot – en we spraken toen al voorzichtig over kindjes. Ik was niet bereid om die dromen opzij te zetten”, vertelt Liesbeth.

“Er is een leven na een verlamming, ook als moeder!”

Ondertussen hebben Liesbeth en haar echtgenoot 2 flinke tieners, Julie en Lotte zijn 12 en 15 jaar. Julie en Lotte leiden een normaal leven zoals alle tieners van die leeftijd. 

“Ik zal mijn kinderen nooit zeggen om iets niet te doen, want ik wil ook zelf altijd mijn grenzen verleggen. Tekortschieten als mama doe ik voorlopig niet, ook al zijn sommige dingen gewoon anders. Aan alle andere personen met een handicap die een kinderwens koesteren, wil ik nog zeggen: er is wel degelijk een leven mogelijk na een verlamming, ook een leven als moeder!”, aldus Liesbeth.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord