Advieslijn 03 808 22 99

Mag ik mondmaskers betalen met mijn budget?

Geschreven op do 7 mei, 2020 door Karen De Wilde in de categorie Corona

Mag ik mondmaskers betalen met mijn budget?

We stelden deze vraag aan het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. Mondmaskers maar ook ander beschermingsmateriaal mag je betalen met je budget.

Mondmaskers, handschoenen, handgel 

We kregen de voorbije weken van heel wat budgethouders deze vraag: “Mag ik mondmaskers ingeven als onkost bij mijn budget.” We stelden deze vraag aan het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Zij lieten weten dat dit mag, ook handschoenen of handgel mag je betalen met je budget.

Heb je een persoonlijke assistentie budget (PAB) en kocht je mondmaskers, handschoenen of handgel voor je assistenten? Dan geef je deze kost in als indirecte kost. Hou zeker je rekening bij als bewijs.

Heb je een persoonsvolgend budget (PVB) en kocht je mondmaskers, handschoenen of handgeld voor je assistenten? Gebruik dan je vrij besteedbare deel hiervoor.

De financiële compensatie van 8,5% mag je niet gebruiken voor de aankoop van beschermingsmateriaal. Wat je hier wel mee kan doen, lees je hier.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het gebruik van mondmaskers? Hoe je een mondmasker het best aan- en uitdoet, of hoe je er zelf één kan maken. Op deze website lees je er alles over.

Een vraag? Bel gerust de advieslijn.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord