Advieslijn 03 808 22 99

Maakte jij voor 1 september 2012 gebruik van een dagcentrum, semi-internaat niet schoolgaanden of begeleid werken?

Geschreven op ma 16 februari, 2015 door Karen De Wilde in de categorie Nieuws

Maakte jij voor 1 september 2012 gebruik van een dagcentrum, semi-internaat niet schoolgaanden of begeleid werken?

Voor budgethouders die een combinatie van het PAB met een dagcentrum, semi-internaat niet-schoolgaanden of begeleid werken gestart zijn vóór 1 september 2012 blijft in 2015 de PAB-budgethoogte gelijk aan de PAB-budgethoogte 2014 (indien er geen wijzigingen zijn inzake aard of ernst van de handicap of hun combinatie).

Door verlenging van de overgangsperiode tot 1 januari 2017 blijft de oude berekeningswijze van het PAB bij combinatie van toepassing.

 

Voor budgethouders die een combinatie van het PAB met een semi-internaat niet-schoolgaanden, dagcentrum of begeleid werken gestart zijn vóór 1 september 2012 blijft in 2015 de PAB-budgethoogte gelijk aan de PAB-budgethoogte 2014 (indien er geen wijzigingen zijn inzake aard of ernst van de handicap of hun combinatie).

Door verlenging van de overgangsperiode tot 1 januari 2017 blijft de oude berekeningswijze van het PAB bij combinatie van toepassing voor deze groep van budgethouders. 

Eind augustus 2014 werd een communicatie verstuurd aan deze budgethouders in de overgangsperiode met het bedrag volgens de nieuwe berekeningswijze van het PAB bij combinatie. 
Dit bedrag is dus niet van toepassing vanaf 1 januari 2015.

Indien deze groep van budgethouders het aantal dagdelen zou wijzigen tussen nu en 1 januari 2017 zal ook de oude berekeningswijze gebruikt worden om het aangepaste jaarbudget te berekenen. 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord