Advieslijn 03 808 22 99

Maak kennis met Bart Bartolino, een budgethouder waar we erg trots op zijn!

Geschreven op do 10 september, 2015 door Cor Van Damme in de categorie Nieuws

Maak kennis met Bart Bartolino, een budgethouder waar we erg trots op zijn!

Wij hebben het voorrecht elke dag actieve, sympathieke en veelal inspirerende budgethouders te ontmoeten. Sommige van hen willen we graag aan jullie voorstellen.  

Dag lieve mensen

Een stukje schrijven over de betekenis van een PAB voor Bart, mijn zoon en mij….. waar zal ik beginnen……… bij het begin dus.

Er was eens, heel lang geleden...

Vanaf dat we hoorden dat een PAB bestond heb ik direct de sociale dienst van de ziekenkas gecontacteerd. Na een in- take is er jaren niets gebeurd, alleen maar wachten op nieuws. Ongeveer 4 jaar geleden kwam Inneke van ‘Op Maat’ Bart screenen en kregen we het nieuws dat de kans heel klein was dat Bart een PAB zou krijgen. Omdat Bart al van zijn 18 jaar op de wachtlijst staat om beschermd te wonen, kregen we na een tweetal jaren het goede nieuws dat hij toch een PAB kreeg. Dan begon de papierwinkel om U tegen te zeggen. Gelukkig is coach Erna van Onafhankelijk Leven me komen helpen want ik zag het eigenlijk niet zitten terwijl ik zelf in de sociale sector werk. Ik vraag me echt af wat mensen doen die niet lang naar school zijn kunnen gaan of niet met al die papierhoop overweg kunnen. Nu weet ik het wel, bellen naar Onafhankelijk Leven! Gewoon doen! Altijd vriendelijke mensen aan de lijn die je verder helpen en als het telefonisch niet lukt dan komt er iemand langs.

Bart heeft 3 vrijwilligers die hem overal naartoe rijden. Hij speelt accordeon en treedt alleen op (zijn artiestennaam is Bartolino) of met Briezz (een bijzondere groep met 6 bijzondere mannen die zelf musiceren met eigengemaakte nummers en zelf geschreven muziek o.l.v. Erwin Van Gorp, muziektherapeut in het Giels Bos). Even reclame maken voor hen mag hé! ;) www.briezz.be . Bart gaat ook graag naar de matchen van ‘den Beerschot’ kijken of naar optredens van muziekgroepen, naar brandweer- opendeurdagen, …… en dan is het aangenaam om niet alleen te moeten gaan.

We zijn heel blij met het PAB en hopen dat anderen ook ervan kunnen genieten in de toekomst!
Groetjes, Jelle, mama van Bart

 

Nu nog even Bart zelf aan het woord.

 

Dag Allemaal.

Ik vind het heel prettig om een persoonlijke assistent en vrijwilligers te hebben. Ze rijden overal waar je moet zijn!

Ze hebben ook veel respect wie je bent. Vriendschap bouw je zelf op als je de assistent en vrijwilliger vertrouwt en leert kennen.

Ik hoop dat dit blijft voort gaan heel mijn leven lang.

liefs Bart

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord