Advieslijn 03 808 22 99

Liefde voor het nieuwe VAPH?!

Geschreven op do 21 april, 2016 door Jeroen De Weerdt in de categorie Nieuws

Liefde voor het nieuwe VAPH?!

Het VAPH heeft haar  missie grondig herzien. “Een overheidsorganisatie die haar DNA verandert” zeggen ze zelf. Door de invoering van de persoonsvolgende financiering moest het VAPH wel haar eigen werking evalueren en aanpassen. En met die nieuwe missie komt het VAPH ook wel heel dicht bij de visie van Onafhankelijk Leven.

Het VAPH heeft haar  missie grondig herzien. “Een overheidsorganisatie die haar DNA verandert” zeggen ze zelf. Door de invoering van de persoonsvolgende financiering moest het VAPH wel haar eigen werking evalueren en aanpassen.  En met die nieuwe missie komt het VAPH ook wel heel dicht bij de visie van Onafhankelijk Leven vzw.

Het VAPH wil “maatschappelijke integratie en participatie bevorderen door ondersteuning te verlenen waardoor mensen met een handicap hun autonomie en kwaliteit van leven kunnen optimaliseren”. Meer nog: “ het VAPH neemt bij de uitoefening van zijn taak het zelfbeschikkingsrecht, de keuzevrijheid, de mogelijkheden en de ervaringsdeskundigheid van de persoon met een handicap en zijn leefomgeving als uitgangspunt” . Het VAPH wil zich ook meer en beter profileren als een klantgerichte en efficiënte partner van personen met een handicap en organisaties die zorgen voor kwaliteitsvolle ondersteuning. Ook wil het VAPH meer vanuit vertrouwen werken. Dit alles kunnen we vanuit Onafhankelijk Leven vzw alleen maar aanmoedigen.

Het VAPH zet door deze vernieuwde missie en visie verder in op haar toenemende deskundigheid rond handicap, op een nog intensere samenwerking met partners en op een kwaliteitsvollere inspraak van alle betrokkenen. Maar ze zetten ook verder in op een betere dienstverlening.   “Yes, we care!” zegt James Van Casteren, administrateur generaal van het VAPH. De manier waarop de administratie zich organiseert krijgt ook een heuse make-over. Alle medewerkers van het VAPH worden opgeroepen om vanuit klantenperspectief meer te focussen op oplossingen en minder op problemen … En die klanten dat zijn zeker en vast alle budgethouders!

Proficiat VAPH! Vanuit Onafhankelijk leven zijn we heel erg blij met dit nieuws . Onafhankelijk Leven vzw  gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben over hun leven, zodat ze vrij zijn. Met hoe meer mensen en diensten we deze droom kunnen delen hoe beter. We wensen het VAPH toe dat ook zij alvast hun droom kunnen realiseren.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord