Advieslijn 03 808 22 99

Laatste kans: doe mee aan Urban Trail

Geschreven op do 28 januari, 2016 door Kim Vercruysse in de categorie Nieuws

Laatste kans: doe mee aan Urban Trail

Wil jij de Urban Trail Gent lopen? En het team van Cor of één van onze andere rollende lopers steunen? Dan heb je nog 4 dagen de tijd om je in te schrijven. Doe het nu.

Wil jij de Urban Trail Gent lopen? En het team van Cor of één van onze andere rollende lopers steunen? Dan heb je nog 4 dagen de tijd om je in te schrijven. Doe het nu.

Cor is één van de 10 lopers in een rolstoel die meedoet met de Urban Trail ten voordele van Onafhankelijk Leven vzw. Hij heeft daarvoor 8 assistenten nodig die hem doorheen het parcours loodsen. Hier kan je lezen waarom Cor meeloopt en hoe jij kan helpen:

 

1) Waarom loop je mee met Urban Trail?

Dit event is de ideale gelegenheid om twee boodschappen de wereld in te sturen.

Enerzijds willen we rolstoelgebruikers wakker schudden. Leven met een beperking is niet makkelijk, maar moeilijk gaat ook. Het is voor iedereen belangrijk om te focussen op wat wel kan en niet alleen maar op de drempels en obstakels. In deze Urban Trail zullen er heel wat drempels, kasseien en trappen zijn die de vaart eruit halen. Toch ligt onze focus op de eindmeet en daar zullen we uiteindelijk ook geraken.

Anderzijds willen we tonen dat met assistentie alles kan. Persoonlijke assistentie is de hoeksteen van een onafhankelijk leven voor mensen met een beperking. Assistentie die je kan inzetten zoals je zelf wil.

2) Heb je persoonlijke assistentie? Zo ja, hoe lang al?

Ik heb sinds drie jaar een PAB. Dankzij dit budget is het mij gelukt alleen te gaan wonen.

3) Waarom is persoonlijke assistentie zo belangrijk voor jou?

Zonder persoonlijke assistentie zou ik alles aan mijn ouders of vrienden moeten vragen. Een actief leven leiden is dan eigenlijk uitgesloten. Deze ondersteuning stelt me in staat om een veelzijdig leven te leiden en geeft me ook het perspectief dat dat altijd mogelijk zal blijven.

4) Wat doet jouw assistent concreet voor jou?

Mijn assistent neemt het hele huishouden voor zich, hierbij kan ik zo goed als niet helpen. Daarnaast helpt mijn assistent me bij zaken als ’s ochtends in mijn rolstoel geraken, jas aan- en uitdoen, sommige verplaatsingen, inkopen doen, reizen, enz.

 

Wil je Cor of één van onze andere rollende lopers steunen? Schrijf je dan nu in voor de Urban Trail Gent. En loop ten voordele van Onafhankelijk Leven vzw.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord