Advieslijn 03 808 22 99

Laat je horen tijdens de Freedom Drive in Brussel!

Geschreven op wo 9 augustus, 2017 door Brandberries in de categorie Acties

Laat je horen tijdens de Freedom Drive in Brussel!

Tijdens de Freedom Drive van 24 tot 28 september laat de Independent Living beweging van Europa de spierballen rollen. Dit tweejaarlijks Europees evenement brengt mensen met een beperking uit heel Europa samen om elkaar te ontmoeten en opkomen voor hun rechten.
Het evenement is een absolute aanrader.

Tijdens de Freedom Drive  laat de Independent Living beweging van Europa de spierballen rollen. Dit is een tweejaarlijks Europees evenement waar mensen met een beperking uit heel Europa elkaar ontmoeten en op te komen voor hun rechten.
Het evenement is een absolute aanrader: Een kleurrijke protestmars door Brussel, een conferentie, een debat in het Europees parlement. en vooral veel uitwisseling van kennis en ideeën tussen personen met een beperking vanuit heel Europa en daarbuiten.
Met deze optocht tonen we ons verenigd, talrijk en vastberaden aan de wereld.

Rechten minderjarigen met een beperking

Dit jaar staat de Freedom Drive in het teken van het recht op een onafhankelijk leven voor minderjarigen met een beperking. Wat is er voor hen nodig zodat ze  kunnen opgroeien in hun gezin, naar een gewone school gaan, een lief zoeken, eigen hobbys kunnen kiezen, hun leven zelf kunnen inrichten,...?

Praktisch

Woensdag 27 september stappen we van 10u tot 12.30u samen door Brussel in een Mars om op te komen voor deze kinderrechten. Van 14u tot 17u kan je deelnemen aan een conferentie over het thema. Die wordt geopend door Marianne Thyssen. Zij is Europees Commissaris voor Sociale Zaken.
Kom massaal af en laat zien dat we opkomen voor onze rechten!
Maandag 25 september zijn er uitwisselingen  tussen de deelnemers over allerlei thema's. Op dinsdag 26 september ontmoeten verschillende groepen deelnemers de europarlementairen van hun land, om aandacht te vragen voor het thema.

Doe mee !

Wil je deelnemen hier kan je alle praktische info terug vinden . Je kan je nog tot en met 31 augustus registreren!

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord