Advieslijn 03 808 22 99

Kreeg je goed nieuws over je PVB-budget? Start vlot op met onze tips en een gratis opstartpakket

Geschreven op do 5 mei, 2022 door Karen De Wilde in de categorie Assistentie

Kreeg je goed nieuws over je PVB-budget? Start vlot op met onze tips en een gratis opstartpakket

De eerste helft van mei verstuurt het VAPH 200 terbeschikkingstellingsbrieven naar wachtenden in prioriteitengroep 1. De startdatum van het PVB is 15 mei 2022. Kreeg jij zo’n brief? Dat is goed nieuws! Start vlot met onze tips en vraag je gratis opstartpakket aan.

Nieuwe PVB-budgethouder

Als je een brief van het VAPH ontving, dan weet je ondertussen hoe hoog je budget zal zijn. Het PVB-budget kan opgestart worden vanaf 15 mei 2022

Vanaf dan moment ben je PVB-budgethouder en kan je ondersteuning op jouw maat opstarten. Je krijgt 4 maanden om een eerste overeenkomst af te sluiten en zo met jouw budget te starten. 

Zelf aan de slag

Lees hier hoe je start met je PVB en welke stappen je het beste volgt.

Vraag je gratis opstartpakket aan

Onafhankelijk Leven heeft een gratis opstartpakket* om jou op weg te helpen: je ontvangt meteen onze opstartbrochure en een opname van het webinar rond opstarten met PVB die je kan bekijken. 

  • We voorzien voor jou een gratis opstarttraject ter waarde van 800 euro. Eén van onze coaches contacteert je en start jouw dossier op. Samen bekijken we hoe jouw budget zo goed mogelijk kan wordt ingezet
  • Je kan elke werkdag terecht bij de advieslijn van Onafhankelijk Leven
  • Je wordt gratis lid voor het lopende kalenderjaar waarin je PAB ter beschikking wordt gesteld. Het volgende kalenderjaar betaal je vanuit je PAB-budget het lidmaatschap ter waarde van 50 euro. Klik hier voor meer informatie over het lidgeld bij Onafhankelijk Leven .

Vraag hier je opstartpakket aan

* Iedereen die vanaf 1/5/2021 voor het eerst een budget terbeschikking krijgt van het VAPH komt in aanmerking voor het gratis opstartpakket. Als je ooit al over een PVB-budget beschikte of een verhoging krijgt van het huidige PVB, komt je helaas niet in aanmerking voor dit gratis opstartpakket. Uiteraard kan je ook in dit geval terecht bij ons om je verder te helpen.

Webinar op 30 mei (20u)

Op maandag 30 mei (20u) vindt een webinar plaats rond het opstarten van een PVB. In dit webinar leggen we je uit hoe een opstart verloopt. Je kan ook zelf vragen stellen!

Meer informatie en inschrijven voor het webinar

Contacteer onze advieslijn

Vragen of opmerkingen? Contacteer de advieslijn via 03 808 22 99 of per mail.

Stuur een mailtje naar onze advieslijn

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord