Advieslijn 03 808 22 99

Kreeg je een PVB? Super. Start vlot op met deze tips

Geschreven op wo 7 juli, 2021 door Karen De Wilde in de categorie Assistentie

Kreeg je een PVB? Super. Start vlot op met deze tips

Vanaf juli 2021 krijgen zo’n 2.000 mensen het nieuws dat ze mogen starten met een persoonsvolgend budget (PVB). Kreeg jij ook een budget? Dat is goed nieuws. Hoe start je op en wat zijn de mogelijkheden? Hier vind je alles wat je moet weten.

Nieuwe PVB-budgethouder

Het VAPH verstuurt sinds juli naar iedereen uit prioriteitengroep 1 een terbeschikkingstellingsbrief. Ze versturen wekelijks ongeveer 200 brieven. Meer informatie over het zorginvesteringsplan van de Vlaamse Regering lees je hier.

Kreeg jij een terbeschikkingstellingbrief van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) in de bus? Dan weet je hoe hoog je budget is en vanaf wanneer je het budget kan gebruiken.

Vanaf dan ben je PVB-budgethouder en kan je ondersteuning op jouw maat opstarten. Je krijgt 4 maanden tijd om een overeenkomst af te sluiten en zo te starten met jouw budget.

Graag zelf aan de slag?

Lees hier hoe je start met je PVB en welke stappen je het beste volgt.

De volgende weken organiseren we verschillende webinars waarin onze coaches en advieslijnmedewerkers je alles uitleggen over werken en starten met een persoonsvolgend budget. Klik hier om je in te schrijven.

Vraag je gratis opstartpakket aan

Onafhankelijk Leven heeft een gratis opstartpakket* om jou op weg te helpen:

  • Je ontvangt meteen onze opstartbrochure en de mogelijkheid om in te schrijven voor één van onze webinars.
  • We voorzien voor jou een gratis opstarttraject ter waarde van 800€. Eén van onze coaches contacteert je en start jouw dossier op. Samen bekijken jullie hoe je jouw budget zo goed mogelijk kan inzetten.
  • Je wordt gratis lid voor het lopende kalenderjaar waarin je PVB ter beschikking wordt gesteld. Het volgende kalenderjaar betaal je vanuit je PVB het lidmaatschap ter waarde van 50 euro. Meer informatie over het lidgeld bij Onafhankelijk Leven lees je hier.
  • Volg één van onze wekelijkse webinars waarin we je alles vertellen over het opstarten en besteden van je PVB

Vraag je opstartpakket aan via dit formulier

* Wie komt in aanmerking voor een gratis opstartpakket ? Iedereen die vanaf 1/5/2021 voor het eerst een budget terbeschikking krijgt van het VAPH.
Wie komt hier niet voor in aanmerking? Iedereen die al een PAB of PVB heeft. Bijvoorbeeld: budgethouders die overgaan van PAB naar PVB, budgethouders die een verhoging krijgen van het huidige PAB of PVB, de groep die een tijdelijk PVB (22 weken) na noodsituatie krijgt.

Of contacteer onze advieslijn op 03 808 22 99 en onze advieslijnmedewerkers helpen jou verder.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord