Advieslijn 03 808 22 99

Kreeg je een PAB? Start vlot met onze tips

Geschreven op di 21 december, 2021 door Kurt Jacobs in de categorie Assistentie

Kreeg je een PAB? Start vlot met onze tips

Net voor het einde van het jaar krijgen ongeveer 90 gezinnen een brief van het Agentschap Opgroeien waarin staat dat ze kunnen starten met een PAB-budget. Kreeg jij zo'n brief? Dat is goed nieuws! Start vlot met onze tips en vraag zeker je gratis opstartpakket aan.

Ben jij erbij?

Dan krijg je eerst een brief waarin wordt gevraagd te bevestigen dat je het PAB-budget wenst op te nemen. Als je dit doet, ontvang je twee weken later een brief van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) met daarin de hoogte van jouw budget, jouw startdatum en meer informatie over het gebruik van het PAB. 

Er zijn ook gezinnen die eerder dit jaar een Prioritair Te Bemiddelen Dossier indienden en als prioritair werden beschouwd, maar toen waren er onvoldoende middelen beschikbaar. Behoor je tot deze categorie? Dan hoef je geen bevestiging te sturen naar het Agentschap Opgroeien en krijg je zowel een brief van Agentschap Opgroeien als het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) met daarin de hoogte van jouw PAB, de startdatum (1/1/2022) en meer informatie over het gebruik van PAB.

Vanaf het moment dat je PAB-budgethouder bent, kan je ondersteuning op maat van je zoon of dochter opstarten. Je krijgt 4 maanden de tijd om een eerste overeenkomst af te sluiten en zo te starten met jouw budget.

Graag zelf aan de slag?

Lees hier hoe je start met je PAB en welke stappen je het beste volgt.

Vraag je gratis opstartpakket aan

Onafhankelijk Leven heeft een gratis opstartpakket* om jou op weg te helpen:

  • Je ontvangt meteen onze opstartbrochure.
  • We voorzien voor jou een gratis opstarttraject ter waarde van 800€. Eén van onze coaches contacteert je en start jouw dossier op. Samen bekijken we hoe jouw budget zo goed mogelijk kan wordt ingezet.
  • Je kan terecht bij de advieslijn van Onafhankelijk Leven.
  • Je wordt gratis lid voor het lopende kalenderjaar waarin je PAB ter beschikking wordt gesteld. Het volgende kalenderjaar betaal je vanuit je PAB-budget het lidmaatschap ter waarde van 50 euro. Meer informatie over het lidgeld bij Onafhankelijk Leven lees je hier.

Vraag hier je gratis opstartpakket aan

Webinar op 2 februari

Op 2 februari vindt een webinar plaats rond het opstarten van een PAB. In dit webinar leggen we je uit hoe een opstart juist verloopt. Je kan ook zelf vragen stellen.

Meer informatie en inschrijven voor het webinar

* Wie komt in aanmerking voor een gratis opstartpakket ? Iedereen die vanaf 1/5/2021 voor het eerst een budget terbeschikking krijgt van het VAPH. Wie komt hier niet voor in aanmerking? Iedereen die ooit al een PAB heeft gehad of een verhoging krijgt van het huidige PAB.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord