Advieslijn 03 808 22 99

Kinderen die lang wachten op PAB starten met een budget. Ben jij erbij?

Geschreven op wo 18 december, 2019 door Karen De Wilde in de categorie Nieuws

Kinderen die lang wachten op PAB starten met een budget. Ben jij erbij?

Binnenkort krijgen een aantal gezinnen een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Het gaat om kinderen en jongeren die al lang op de wachtlijst staan. Ben jij erbij? Dan krijg je deze week een brief van het Agentschap Jongerenwelzijn.

In 2019 maakt de Vlaamse regering extra geld vrij voor kinderen met een handicap. Daarom krijgen een aantal nieuwe gezinnen binnenkort een PAB of persoonlijk assistentiebudget. Dat budget gebruik je om de zorg voor je kind te organiseren.

Wie krijgt een budget?

De regelgeving over wie eerst een budget krijgt, is veranderd. Kinderen en jongeren die al meer dan 2 jaar wachten op een PAB krijgen voorrang bij de nieuwe toekenningen.

Wie krijgt nog voorrang? Kinderen en jongeren die vandaag in een voorziening voor jongeren (MFC) verblijven en op een wachtlijst voor een PAB staan.

Is het eindelijk aan jou?

Behoor je tot één van deze twee groepen? Dan kreeg je deze week een brief in de bus van het Agentschap Jongerenwelzijn. Hierin staat dat je de verklaring in bijlage moet invullen en terugsturen. Doe dat zeker snel. Zo toon je dat je dat je nog altijd wil starten met je budget. Uiterlijk 2 weken later ontvang je dan een formele beslissing. In deze formele beslissing lees je wat het toegekende budget is.

Heb je een vraag? Is er iets onduidelijk? Wil je weten wat je precies moet doen? Vraag het aan de gratis advieslijn op 03 808 22 99 of via advies@onafhankelijkleven.be.

Wil je praten met andere ouders met een persoonlijk assistentiebudget? En hun ervaringen horen? Maak je dan lid van de gesloten Facebookgroep 'De Budgethouders'.

Wil je praten met andere mensen op de wachtlijst? Sluit je aan bij de gesloten Facebookgroep 'De Wakkere Wachters'

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord