Advieslijn 03 808 22 99

Kamil draait door

Geschreven op di 22 december, 2015 door Mathias Van Hove in de categorie Nieuws

Kamil draait door

Er staat een reuzenrad op de kerstmarkt van Gent. Meestal is dit voor rolstoelgebruikers niet toegankelijk. Kamil onze Griekse Erasmus vrijwilliger bezocht de kerstmarkt en ging toch even een kijkje nemen of hij op het rad kon.
En wat blijkt?

in de kerst periode is elk dorpje en stad in kerstmodus, dat zie je aan de decoratie, lichtjes, marktjes, ijsbanen, enz… Hetzelfde geldt ook voor Gent.
Enkele dagen geleden was het aangenaam weer en besloot ik om de kerstmarkt van Gent  te bezoeken. Het was heel mooi! Er waren vele standjes met eten, drinken, kerstspullen, enz…, maar het meest impressionante was het reuzenrad. Ook al gingen we er vanuit dat het niet toegankelijk zou zijn voor rolstoelgebruikers vroegen we het toch maar om zeker te zijn. Je weet maar nooit.

Antwoord was tegen onze verwachtingen

En tegen onze verwachtingen in was het antwoord ja! Ze hebben twee oprij planken. Een voor de trappen voor het wiel en één voor het platform. Ze hebben ook een ruime cabine voor rolstoelgebruikers. Het enige probleem is dat er van het platform naar de cabine 1 trapje is, maar aan de ene kant is dit voor de meeste rolstoelgebruikers te doen, en voor diegene het niet mogelijk is staat een bereidwillig team medewerkers klaar om je in de cabine te helpen. Zelf ik die meestal geen hulp wil heb dit aanvaard, omdat ik het erg apprecieer dat ze gedacht hebben aan mensen met een beperking en ze hun best doen om het rad zo inclusief mogelijk te maken. Het is ook maar één trapje, dus zo een drama is dat nu ook weer niet.

Breng zeker een bezoekje!

Het was de eerste keer in mijn leven dat ik in een reuzenrad zat en ik moet toegeven dat de hele ervaring ongelooflijk was. Zeker in het mooie Gent met zijn ongelooflijk uitzicht! Ik weet dat de meest rolstoelgebruikers nooit de gelegenheid hebben gehad om dit te proberen omwille van toegankelijkheid en dat is de reden dat ik dit artikel schrijf. Ik wil het nieuws verspreiden dat de stad Gent mensen met een beperking zoals iedereen behandelt en er voor zorgt dat het reuzenrad en de hele kerstmarkt toegankelijk is. Breng zeker een bezoekje!

PS: Ik mocht gratis op het rad en moest enkel het ticket van mijn assistent betalen.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord