Advieslijn 03 808 22 99

Juist of fout: ik teken nu best een lege overeenkomst

Geschreven op ma 19 juni, 2017 door Jeroen De Weerdt in de categorie Assistentie

Juist of fout: ik teken nu best een lege overeenkomst

Ze doen de ronde. Foute stellingen over het persoonsvolgend budget (PVB). Wij zetten de komende weken de tien belangrijkste voor jou op een rij. De eerste: omdat de prijzen nog niet gekend zijn, teken ik best een lege overeenkomst.

Niet waar.  Een lege overeenkomst tekenen met jouw zorgaanbieder (voorziening, dienst begeleid wonen, dagbesteding,...) is nooit een goed idee. Er is nog tijd genoeg om dat rustig voor te bereiden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat alle nieuwe overeenkomsten zouden worden afgesloten voor 1 april 2017.

Om iedereen ruim de tijd te geven om rustig na te denken en te onderhandelen, is die periode verlengd: alle nieuwe overeenkomsten voor wie in een voorziening verbleef, moeten worden afgesloten tegen 31 december 2017. Wacht best niet tot het laatste moment om dat te doen, maar start tijdig met de voorbereiding.

Intussen kunt u wel al afspraken maken over de ondersteuning die u geboden wordt, maar onder voorbehoud. Ondertussen blijft de 'oude' overeenkomst (van 2016) gelden.

Hulp nodig? Bel de advieslijn.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord