Advieslijn 03 808 22 99

Je waarden voor begeleiding en permanentie raadplegen op mijnvaph.be

Geschreven op ma 25 september, 2017 door Annick de Kreyger in de categorie Assistentie

Je waarden voor begeleiding en permanentie raadplegen op mijnvaph.be

Heb je sinds 1 april 2016 de aanvraagprocedure voor een persoonsvolgend budget doorlopen? En werd daarbij de zorgzwaarte ingeschaald? Dan kan je de toegekende B- en P- waarden bekijken in mijnvaph.be.

Wil je graag weten wat jouw waarden zijn voor begeleiding en permanentie, dan kan je deze raadplegen op mijn VAPH. Hou er rekening mee dat deze waarden niet bij iedereen zullen staan. Wel voor wie sedert 1 april 2016 een aanvraagprocedure voor een persoonsvolgend budget gedaan heeft en waar de zorgzwaarte ingeschaald werd.

Jouw B en P waarden kan je gebruiken in overleg met een voorziening. Zo kan je aangeven welke begeleiding en permanentie je nodig hebt en kan de voorziening ook een prijs voorstellen voor de zorg die je nodig hebt.

Wat verstaan ze onder de B en P waarden?

  • De B-waarde (begeleidingsintensiteit) vertelt hoeveel begeleiding iemand overdag nodig heeft van andere personen. Er zijn zeven niveaus van begeleidingsintensiteit (B0 tot en met B6). Hoe hoger de waarde, hoe meer nood aan begeleiding.
  • De P-waarde (permanentienood) vertelt hoeveel aanwezigheid of toezicht iemand overdag nodig heeft van andere personen. Er zijn acht niveaus van permanentienood (P0 tot en met P7). Hoe hoger de waarde, hoe meer nood aan aanwezigheid of toezicht.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord