Advieslijn 03 808 22 99

Is jouw PVB aangepast door correctiefase? Maak nieuwe overeenkomst met je zorgaanbieder voor 1 april

Geschreven op ma 3 februari, 2020 door Jeroen De Weerdt in de categorie Assistentie

Is jouw PVB aangepast door correctiefase? Maak nieuwe overeenkomst met je zorgaanbieder voor 1 april

Werd jouw persoonsvolgend budget (PVB) herberekend met de correctiefase? En gebruik je je budget (of een deel ervan) nu nog altijd bij een vergunde zorgaanbieder? Dan moet je binnenkort ook je individuele overeenkomst met je vergunde zorgaanbieder laten aanpassen. Je hebt daarvoor tijd tot 1 april 2020.

Daalt jouw budget en heb je geen recht op zorggarantie? Dan krijg je gratis begeleiding van een expert van Onafhankelijk Leven. Contacteer ons om een gratis afspraak te maken.
Klik hier voor meer info over de gratis bijstand.

Nieuwe overeenkomst

Als zorggebruiker heb je een individuele overeenkomst met een vergunde zorgaanbieder. Daar staat in welke zorg en ondersteuning je ontvangt en hoeveel je daarvoor betaalt. Omdat jouw budget werd herberekend in correctiefase 2, moet je nu misschien ook je overeenkomst daaraan aanpassen. Indien er niets verandert aan jouw zorg en ondersteuning en ook de prijs die je daarvoor betaalt bij die zorgaanbieder niet verandert, is dit niet nodig. Bespreek dit zeker en vast eerst met je zorgaanbieder. Er is daarvoor tijd tot 1 april 2020.

Naar onze leden die te maken krijgen met de correctiefase sturen wij aangepaste extra communicatie. Hierin stond dat je tijd had tot 1 maart maar dit klopt niet. Je hebt dus een maandje langer de tijd.

Daalt, stijgt of stopt je PVB ook door de correctiefase? Word dan lid van Onafhankelijk Leven en ontvang ook onze speciale mailings en tools. 

Heb je een vraag? Bel of mail gerust onze advieslijn.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Anderen lazen ook...

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord