Advieslijn 03 808 22 99

#ikwachtmee, en jij ook. Merci!

Geschreven op ma 27 mei, 2019 door Xander Berbé in de categorie Acties

#ikwachtmee, en jij ook. Merci!

Onze oneindige dank aan iedereen die meedeed aan de #ikwachtmee-campagne! Bijna 20.000 mensen met een beperking wachten al jaren op een budget van de overheid. Om hen te steunen én om de overheid een duidelijk signaal te sturen, riepen we jullie op om ook in de spreekwoordelijke wachtrij te gaan staan. En of jullie dat deden!

Even geduld. Er zijn 18.521 wachtenden voor u.

De jarenlange wachtlijst is een schrijnend probleem dat dringend meer aandacht, maar vooral een oplossing verdient.

Om mee aan de alarmbel te trekken, vroegen we jullie om een foto van je rug te posten op sociale media met #ikwachtmee. En dat werd massaal gedaan. Massaal veel mensen (en ook enkele katten) toonden hun rug op Instagram. Ook op Facebook en Twitter verspreidden ontzettend veel mensen de boodschap: het moet gedaan zijn met de wachtlijst.

We zagen ook heel wat bekende ruggen passeren, zoals die van Eva De Roo, Dieter Coppens, Bert Verbeke, Lien Vandekelder, Sven Deridder, Joke Emmers, Chris Willemsen, Hilde De Baerdemaker, Siska Schoeters, Kapitein Winokkio, Koen Wauters, Pascal Braeckman, Eva Mouton en Soe Nsuki.

En natuurlijk ook die van jou, waar we je héél dankbaar om zijn. Dikke merci om samen met ons aan de alarmbel te trekken!

We gaan verder

Natuurlijk is het werk nog niet af. #ikwachtmee toont hoeveel mensen het belangrijk vinden dat mensen met een beperking de hulp krijgen die ze nodig hebben. Onafhankelijk Leven vraagt de partijen die een nieuw regering vormen om alle mensen met een handicap de hulp te geven waar ze recht op hebben. Het kan niet dat mensen met een handicap vandaag in Vlaanderen jarenlang moeten wachten.

Mensen als Janosch, Jens, Nienke en Brian wachtten nog steeds op het budget waar ze recht op hebben. Onafhankelijk Leven vzw blijft zich inzetten voor een beleid dat écht rekening houdt met mensen met een handicap. Lees hier wat we van de komende regering willen bekomen.


Nieuwsgierig naar alle foto’s? Op de Instagrampagina kan je er heel wat vinden! 

#ikwachtmee is een gezamenlijke campagne van Onafhankelijk Leven, KVG, VFG, absoluut vzw, SOM en Vlaams Welzijnsverbond.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord