Advieslijn 03 808 22 99

#ikwachtmee | 'Ondanks mijn autisme kan ik veel bereiken. Als ik hulp krijg'

Geschreven op ma 13 mei, 2019 door Xander Berbé in de categorie Getuigenis

#ikwachtmee | 'Ondanks mijn autisme kan ik veel bereiken. Als ik hulp krijg'

Vandaag staan 20.000 kinderen en volwassenen met een beperking op de wachtlijst. Daarom lanceren we de campagne #ikwachtmee. Zodat bijvoorbeeld Brian deel kan nemen in onze samenleving

Dromen en verlangens

Mijn naam is Brian. Ik ben 29 jaar oud, kreeg de diagnose ASS en sta nu al bijna 12 jaar op de wachtlijst. Ik heb al een hele weg afgelegd in mijn leven. Ondanks mijn autisme heb ik een heel aantal mogelijkheden, dromen, verlangens, sterke en zwakke punten. De kracht van mijn woorden is een van mijn sterktes.

Schrijven is een van mijn passies, iets waar ik veel positiviteit uithaal! Maar ook dichten, muziek maken op de piano en mensen entertainen doe ik graag.

Op naar een gelijkwaardige samenleving

Ik ben een zachtaardig iemand, en koester de vurige wens om een maatschappij te zien waarin mensen met een handicap als gelijken worden behandeld. Ik geloof oprecht dat ik veel kan en zal bereiken in mijn leven, ondanks mijn autisme. Maar daar is extra ondersteuning voor nodig.

Binnenkort word ik 30 en ik woon nog steeds bij mijn ouders thuis. Ik zou zo graag alleen wonen, op stap gaan met het openbaar vervoer, vrijwilligerswerk doen, boodschappen ophalen, ... maar dat lukt me allemaal niet zonder de nodige hulp.

Hoop

Mijn leven is nooit echt simpel geweest, en sinds ik op de wachtlijst sta nog veel minder. Voor mezelf en de duizenden anderen wachtenden hoop ik dat de politici eindelijk de moed vinden om de wachtlijst op te lossen.

Wil jij ook dat er iets verandert voor Brian en 20.000 anderen op de wachtlijst?Steun hen en wacht mee!
Hoe? Simpel:

  1. Maak een foto met je rug naar de camera
  2. Deel 'm op Instagram of Facebook
  3. Tag '@ikwachtmee' in je foto.

En wachten maar! Je sluit nu automatisch aan in de wachtrij op www.ikwachtmee.be.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord