Advieslijn 03 808 22 99

Ik zat 28 jaar verkeerd in mijn rolstoel

Geschreven op ma 20 februari, 2017 door Brandberries in de categorie Getuigenis

Ik zat 28 jaar verkeerd in mijn rolstoel

Hilde Meus danst de samba en doet quick steps met haar rolstoel, maar wel nogal ongemakkelijk voor een jaar of 28. Lees in haar artikel hoe daar verandering in kwam...

Mijn naam is Hilde Meus, ik ben 45 jaar oud en zit in een rolstoel. Toen ik 8 maanden was kreeg ik een spierverlamming , waardoor ik nu een fysieke beperking heb. Maar dat hield me niet tegen om altijd naar een gewone school te gaan. Eerst in het middelbaar onderwijs, nadien volgde ik secretariaat-boekhouding en enkele jaren later volgde ik nog een opleiding  van 4 jaar in Maastricht  als natuurdeskundige.  Al een geluk dat ik een super fijne familie heb en deze mogelijkheden kreeg van thuis uit. Omdat ik ook  een sociaal persoon ben, heb ik aan vrienden geen gebrek.

Ik zat 28 jaar verkeerd in mijn rolstoel

Al 28 jaar zit ik in een elektronische rolstoel. In al die jaren heb ik nooit goed gezeten, terwijl ik mij altijd door experts liet begeleiden. Men sprak  nooit van een aangepaste zit-schelp , ik had wel zo een schelp maar nooit wat het moest zijn. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe rolstoel kwam ik in contact met Luc Knoben, een rolstoel specialist hij had een compleet andere aanpak en luisterde echt naar mijn wensen. Tenslotte kreeg ik een demostoel mee en na een test periode werd er geluisterd naar de plus en min punten, het besturings syteem werd zelf aangepast aan mijn rolstoeldans hobby.

De vele reacties op mijn nieuwe rolstoel waren de aanleiding  voor eigen website

Ik deelde mijn enthousiasme voor mijn nieuwe rolstoel op de  facebook groep “De Budgethouders” van Onafhankelijk Leven vzw. Dat is een groep waar leden van Onafhankelijk Leven vzw ervaringen kunnen uitwisselen met elkaar. Daar kwam zoveel  reactie op dat ik hier iets mee moest doen. Na overleg met enkele vrienden en rolstoelexpert Luc Knoben is dan mijn website “Mijn kleuren palet”  geboren.

Engelse wals, Samba een Quick step alles kan met de rolstoel

Rolstoel dansen is een uitlaatklep en amusante activiteit voor mij.  Er zijn twee lesgeefsters die ons bepaalde figuren aanleren met de rolstoel.  Figuren die valide mensen op hun benen doen, doen wij met onze rolstoel.  Gewone dansen zoals een samba, Engelse Wals een Quickstep alles kan gedanst worden met een rolstoel.

Met mijn assistentiebudget regel ik vooral mijn verzorging

Ik heb ook het persoonsvolgend budget (PVB). Met dat budget kan ik zelf mijn ondersteuning regelen en assistenten betalen die mij verzorgen. Wat ik van dat nieuwe PVB-systeem vind? Daar sta ik eigenlijk niet zoveel bij stil. Ik leef van dag tot dag en bekijk de dingen wel als ze zich voordoen. Niet mekkeren over de dingen die je niet kan, maar juist genieten van de dingen die je wel nog kunt... Iedere dag is de moeite waard en daar dankbaar voor zijn, dus pluk de dag!
Neem gerust  een kijkje op mijn website en laat zeker  weten wat je ervan vindt www.mijnkleurenpalet.be

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord
Sluiten

Heb jij een minuutje voor ons?

Beantwoord enkele vragen en help ons om de website te verbeteren.

Dankjewel!

Ga naar de vragenlijst