Advieslijn 03 808 22 99

Ik zal die dodentocht nooit meer met mijn zoon stappen, wel vóór hem

Geschreven op ma 10 juli, 2017 door Brandberries in de categorie Getuigenis

Ik zal die dodentocht nooit meer met mijn zoon stappen, wel vóór hem

Vorig jaar overleed boegbeeld en woordvoerder van Onafhankelijk Leven vzw: Peter Lambreghts. Peter ging voor niets minder dan een samenleving waar mensen met een handicap écht volwaardig deel van uitmaken. Vandaag zet zijn vader, Roger, zijn strijd verder. Hij stapt de dodentocht tvv Onafhankelijk Leven vzw. Ook jij kan helpen. Klik hier en sponsor Roger.

'Vorig jaar daagde mijn zoon mij uit. ‘Dat lukt jou nooit, die dodentocht stappen. Maar pa, ’t is goed, ik rij 100 km mee naast jou als je het doet’. Rijden, want mijn zoon zit in een rolstoel. Hij heeft  een spierziekte, waardoor hij niet kan stappen', vertelt Roger.

'Vorige zomer is onze Peter plots overleden. Ik zal die dodentocht nooit meer samen met hem stappen. Maar wel vóór hem. En voor alle mensen met een handicap.'

'Mijn zoon was woordvoerder van de vzw Onafhankelijk Leven. En hij was er het bewijs van: hij toonde als geen ander hoe je met een zware beperking toch je eigen leven kan leiden. Ondanks het advies dat mijn vrouw en ik kregen, kozen we ervoor om zoveel mogelijk zelf te doen. Peter groeide thuis op in ons gezin en ging naar een gewone school in de buurt. Hij bleef ons maar herhalen dat de keuze die wij toen maakten, de belangrijkste in zijn leven is geweest.'

'Peter groeide op tot een krachtige man. Overtuigend, strijdvaardig en vooral positief. Idealistisch, dat ook. Hij ging voor niets minder dan een samenleving waar mensen met een handicap écht volwaardig deel van uitmaken. Ik zet nu zijn strijd verder. Ik stap die 100 km voor onze Peter, de Perry.'

'En jij kan helpen. Sponsor mij per kilometer. Jouw gift gaat integraal naar het levenswerk van Peter, Onafhankelijk Leven vzw. En is een belangrijke steun voor een gelijkwaardige samenleving voor iedereen met een handicap. Een samenleving waar Peter zo hard naar streefde.'

Klik hier en steun Roger. Elke bijdrage is welkom.

Lees hier de brief die Peter aan zijn vader schreef, toen hij 16 jaar was, en zijn strijd voor onafhankelijkheid losbrak.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord