Advieslijn 03 808 22 99

"Ik kijk al uit naar de hindernissen die we met onze rolstoelen gaan tegenkomen"

Geschreven op ma 8 februari, 2016 door Kim Vercruysse in de categorie Nieuws

"Ik kijk al uit naar de hindernissen die we met onze rolstoelen gaan tegenkomen"

Hendrikje is één van de 10 lopers in een rolstoel die meedoet met de Urban Trail Gent ten voordele van Onafhankelijk Leven vzw. Zij heeft daarvoor 8 assistenten nodig die haar doorheen het parcours loodsen.

Hendrikje is één van de 10 lopers in een rolstoel die meedoet met de Urban Trail Gent ten voordele van Onafhankelijk Leven vzw. Zij heeft daarvoor 8 assistenten nodig die haar doorheen het parcours loodsen. Waarom Hendrikje meedoet, lees je hier.

Ik ben Hendrikje en samen met mijn man en twee dochters, Emma 19 jaar en Marthe 16 jaar, woon ik in een aangepast huis in Ternat. Ik heb multiple sclerose (MS). Dat is een aandoening van het centrale zenuwstelsel: de hersenen en het ruggenmerg.

 

1) Waarom loop je mee met Urban Trail?

Ik neem graag deel aan activiteiten van Onafhankelijk Leven vzw, het is daar een toffe bende. Op een dikwijls ludieke manier wordt aandacht gevraagd voor de problemen waar mensen met een beperking dagelijks mee te kampen hebben. 

Ik kijk al uit naar de hindernissen die we met onze rolstoelen gaan tegenkomen tijdens de Urban Trail. En vooral naar de oplossingen die we, samen met onze assistenten, zullen moeten bedenken. Dat zal fotogenieke beelden leveren, en hopelijk vééél positieve aandacht!

2) Heb je persoonlijke assistentie? Zo ja, hoe lang al?

Door MS ben ik sinds 2012 helemaal afhankelijk van een rolstoel, sinds augustus 2012 heb ik een PAB.

3) Waarom is persoonlijke assistentie zo belangrijk voor jou?

Met het budget betaal ik drie assistenten die schoonmaken en koken. Het stelt me in staat mijn familie ’s avonds lekkere maaltijden voor te schotelen, in een proper huis, zonder hiervoor afhankelijk te zijn van vrienden of familie. Zelf kan ik die klus niet klaren, ik kan niet eens een boterham voor mezelf smeren.

Leer ook Cor kennen, één van onze andere rollende lopers.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord