Advieslijn 03 808 22 99

Ik heb een PVB, wat nu?

Geschreven op do 21 juni, 2018 door Shannona Sambaer in de categorie Assistentie

Ik heb een PVB, wat nu?

Heb je recent een persoonsvolgend budget (PVB) gekregen? Proficiat! Maar wat doe je nu? Hoe start je op en wat is er allemaal mogelijk? Pak je terbeschikkingsstellingsbrief bij de hand en bel ons op.

Wanneer je een terbeschikkingstellingbrief krijgt van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), betekent dit dat je mag opstarten met je budget. In deze brief vind je terug hoe hoog jouw budget is en vanaf wanneer je het kan gebruiken. Daarnaast ontvang je nog verschillende documenten die je moet invullen en terugsturen naar het VAPH.

Heb je de brief eenmaal in handen, dan ben je PVB-budgethouder. Vanaf de startdatum krijg je 4 maanden om een eerste overeenkomst voor assistentie af te sluiten.

Hoe beheer je jouw PVB?

Veel nieuwe budgethouders raken in het begin zoek in de mogelijkheden en regels van het PVB. Hoe ga je dat budget besteden? Misschien een familielid betalen die je al jaar en dag kosteloos ondersteunt? Of misschien een assistent in dienstnemen die je begeleidt bij uitstappen. Er zijn talloze mogelijkheden. Hoe beslis je dan?

Contacteer de advieslijn

Heb je vragen over de mogelijkheden met je budget en over hoe je opstart? Of weet je totaal niet waar te beginnen? Neem dan contact op met de advieslijn van Onafhankelijk Leven vzw. We helpen we je graag verder en geven je deskundig en persoonlijk advies.

Naast de advieslijn, kan je ook om een afspraak met een coach vragen. Hulp nodig bij de opstartdocumenten? Onze coachen zijn ervaringsdeskundigen die voor de opstart bij je thuis langskomen en je op weg zetten met je PVB. We helpen je om je budget optimaal te besteden. Wil je een afspraak met een coach? Laat het weten aan de advieslijn, dan zorgen we dat een coach met je contact opneemt.

Je kan ons elke werkdag van 9 tot 12 en van 13 tot 17u bellen op 09 395 55 10. Daarnaast zijn we ook altijd per mail bereikbaar op advies@onafhankelijkleven.be.

Doe ervaring op: sluit je aan bij de gesloten Facebookgroep 'De Budgethouders

Wil je zien hoe andere mensen met een budget hun ondersteuning organiseren? Heb je graag wat tips? Of heb je zelf vragen? Klik hier en ga naar de Facebookgroep 'De Budgethouders'. Vul de 3 vraagjes in en word eenvoudig lid. Ga direct aan de slag en stel je vragen aan andere PVB-budgethouders.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord