Advieslijn 03 808 22 99

Ik ben Brent en leef graag gewoon

Geschreven op zo 3 mei, 2015 door Peter Lambreghts in de categorie Over ons

Ik ben Brent en leef graag gewoon

Mijn naam is Brent Basyn, ik ben 18 jaar en ik heb een motorische beperking. Momenteel zit ik in het 5de jaar in de richting Office & Retail in het Sint-Jozefinstituut te Hamme. Dit is een beroepsrichting in het reguliere onderwijs.


Dankzij het verkrijgen van een PAB-budget, heb ik de kans gekregen om in het reguliere onderwijs school te lopen. Dit doe ik al van in de 2de kleuterklas. Momenteel mag ik stage lopen bij Onafhankelijk Leven.

Mijn naam is Brent Basyn, ik ben 18 jaar en ik heb een motorische beperking. Momenteel zit ik in het 5de jaar in de richting Office & Retail in het Sint-Jozefinstituut te Hamme. Dit is een beroepsrichting in het reguliere onderwijs.


Dankzij het verkrijgen van een PAB-budget, heb ik de kans gekregen om in het reguliere onderwijs school te lopen. Dit doe ik al van in de 2de kleuterklas. Momenteel mag ik stage lopen bij Onafhankelijk Leven.


Ik wil ook op stage


Ik ben bij hen terechtgekomen omdat elke klasgenoot stage loopt en ik wou daar ook deel van uitmaken. Mijn medestudenten lopen meestal stage binnen een winkel zoals Hema of ze staan aan de kassa bij het Kruidvat of in Colruyt. Omwille van mijn handicap is een dergelijke stage voor mij geen optie, dus heb ik samen met mijn ouders de handen in elkaar geslagen en zijn we zelf beginnen zoeken naar een stageplaats.
Een heel groot pluspunt aan deze stage is de variatie aan activiteiten en locaties. Dit bevordert mijn wilskracht en motivatie.


Nieuwe dingen leren en doen


Ik leer telkens weer opnieuw andere mensen kennen. Dat vergroot mijn sociale contacten en mijn netwerk. Ik leer ook veel dingen bij over het beleid rond mensen met een beperking. Ik heb bijvoorbeeld al vergaderingen van de vrijwilligers en de ambassadeurs van Onafhankelijk Leven mogen bijwonen.
Tijdens een workshop samen met Peter Lambreghts mocht ik een getuigenis geven over mezelf en hoe we op het idee gekomen zijn om aan Inclusief Onderwijs te doen. Ik nam ook deel aan één van de peer counselingdagen. Ik woonde een inspiratiemoment bij tussen studenten van optie Community Care in de AP Hogeschool te Antwerpen. Ik mocht de stand van Onafhankelijk Leven op de REVA-beurs mee bemannen en vragen van mensen trachten te beantwoorden. Ook aan het congres van Durf 2020 heb ik kunnen deelnemen.


Een goed gevoel


Een inclusieve samenleving vind ik zeer belangrijk. Ik wil er graag voor ijveren dat ik hetzelfde kan doen als alle anderen maar uiteraard heb ik hier hulp bij nodig.
Ik heb in 2005 het PAB toegekend gekregen. Sedert dan ben ik lid van Onafhankelijk Leven vzw. Wat ik vooral bijleer bij Onafhankelijk Leven is op welke manier mensen met een beperking hun eigen leven kunnen organiseren door middel van het PAB en hoe ze functioneren in de maatschappij en tegen welke muren ze nog aanstoten, spijtig genoeg.
Wat me vooral opvalt als ik aanwezig ben bij OL is de vriendschapssfeer op de werkvloer.
Ik bewonder hoe een groep mensen 15 jaar geleden geknokt heeft om het PAB in het leven te roepen. Onafhankelijk Leven is een beweging die ontstaan is vanuit een droom van mensen met een beperking. Mogen meedraaien bij Onafhankelijk Leven geeft me een goed gevoel!

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord