Advieslijn 03 808 22 99

Hopelijk kan Niels zijn lasagne binnenhouden als hij over de kasseien racet

Geschreven op wo 8 februari, 2017 door Brandberries in de categorie Getuigenis

Hopelijk kan Niels zijn lasagne  binnenhouden als hij over de kasseien racet

Niels houdt van een uitdaging en zal daarom als rolstoelgebruiker deelnemen aan de Urban Trail van Gent, een ontoegankelijke stadsloop van 10 km doorheen historische gebouwen en smalle straatjes. Help Niels met zijn uitdaging. Loop mee met de Urban Trail Gent tvv Onafhankelijk Leven vzw.

Wie is Niels?

Niels uit Haaltert houdt enorm van humor en kan niet leven zonder muziek. Werken met de computer is zijn passie en een jaarlijks kamp met vrienden staat vast op het menu net zoals kip en lasagne.

Niels heeft een fysieke beperking, communiceert al 9 jaar met een spraakcomputer en heeft een assistentiebudget. Met dat budget stelt Niels assistenten te werk waardoor hij voor een groot deel zelfstandig en vrij kan leven.

'Mijn assistent helpt mij  met het dagdagelijkse leven om te helpen bij de dingen waar ik hulp bij nodig heb, en ontlasten mijn ouders. Vroeger toen ik naar naar school ging, werd er van uitgegaan dat ik naar een home of voorziening ging als ik 21 werd en ik werd daar ook op voorbereid. Maar die weg wilde in niet bewandelen!'

Waarom meedoen aan de Urban Trail in een rolstoel?

'Ik wil met mijn deelname aan de Urban Trail tonen dat je ondanks die beperking met de nodige assistentie die trappen kan nemen, en vooral ook genieten zoals alle andere deelnemers om Gent op een andere manier te ontdekken.'

'Om te communiceren met mijn loopteam ga ik gebruik maken van pictogrammen en gaat er een assistent mee die ik goed ken om zo de taalbarrière weg te werken. Ik heb er mega veel zin in!'

Om die deelname voor Niels mogelijk te maken zorgt Onafhankelijk Leven vzw voor een aangepast parcours, een team van assistenten en een speciale looprolstoel. Maar dat kunnen we enkel met jouw hulp. Door mee te lopen met de Urban Trail Gent tvv Onafhankelijk Leven vzw steun jij ons financieel. Enkel zo kunnen wij het mogelijk maken voor mensen zoals Niels om deze unieke ervaring te delen. Schrijf je nu in!

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord