Advieslijn 03 808 22 99

Hoe zit het met de coronacompensatie voor budgethouders?

Geschreven op di 30 maart, 2021 door Dave Ceule in de categorie Opinie

Hoe zit het met de coronacompensatie voor budgethouders?

Wordt de financiële compensatie van 25,5% verlengd? De huidige regelgeving loopt tot 31 maart, maar de Vlaamse Regering maakte ondertussen een nieuw besluit op waardoor de compensatie tot eind juni zou lopen. Maar… dit besluit is nog steeds niet goedgekeurd en zit momenteel bij begroting.

Ongerustheid

Momenteel worden we overstelpt met vragen van ongeruste budgethouders die niet weten hoe het zit. Zij weten niet of ze hun ondersteuning kunnen laten verder lopen. De coronacrisis is nog niet achter de rug. Dus deze ondersteuning blijft broodnodig. 

We vragen de overheid dan ook om de verlenging onmiddellijk goed te keuren. Budgethouders die nood hebben aan bijkomende assistentie of praktische hulp thuis, kunnen dankzij deze compensatie het jaarbudget met maximaal 25,5% overschrijden. Vanuit Onafhankelijk Leven slaagden we er telkens in om dit te verlengen. En terecht, want de ondersteuning voor mensen met een handicap in crisistijden is niet evident. We vinden het onaanvaardbaar en absurd dat we op 6 april nog steeds niet weten of de maatregel al dan niet verlengd wordt! 

Overzicht van coronamaatregelen

De voorbije maanden schreven we heel wat nieuwsberichten over de coronacrisis, de steeds veranderende richtlijnen en steunmaatregelen voor mensen met een handicap. Hier vind je het overzicht van artikels die nog actueel zijn.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord