Advieslijn 03 808 22 99

Hoe richtte ik mijn leven in nadat ik hoog verlamd werd? – interactieve Zoom-sessie

Geschreven op do 28 oktober, 2021 door Kurt Jacobs in de categorie Getuigenis

Hoe richtte ik mijn leven in nadat ik hoog verlamd werd? – interactieve Zoom-sessie

In de derde Zoom-sessie in de reeks met onze ambassadeurs, werpt Liesbeth een blik op hoe zij haar leven opnieuw vorm gaf nadat ze verlamd geraakte.

Mama Liesbeth belandde 20 jaar geleden in een rolstoel toen ze bij een auto-ongeval met een dronken chauffeur haar nek brak. Ze raakte verlamd vanaf de 6de nekwervel en werd tetrapleeg. Liesbeth was op dat moment een prille twintiger, vol plannen en dromen. En ze was niet van plan om dat zomaar op te geven. Ondertussen is Liesbeth 43 jaar en mama van 2 pubers. Ze zet zich onder meer in voor een toegankelijkere stad Ieper.

“Vanaf dag 1 wist ik dat ik mijn leven zo onafhankelijk mogelijk wou uitbouwen. Ik was net aan het werk, ging samenwonen met mijn vriend – nu echtgenoot – en we spraken al voorzichtig over kindjes. Ik was niet bereid om die dromen opzij te zetten”, vertelt Liesbeth.

Maar dat betekende dat ze haar hele leven moest herinrichten, op alle domeinen. In het Zoom-gesprek gaat Liesbeth dieper in op hoe ze dat aanpakt. Van de praktische zaken zoals de hulpmiddelen die haar helpen zo zelfstandig mogelijk te zijn, tot de manier waarop ze ervoor kiest om naar haar handicap te kijken, de obstakels die ze onderweg tegenkwam, en hoe ze die telkens weer kon overwinnen.

Wil je graag Liesbeth haar verhaal horen? Heb je daar zelf vragen bij of wil je meer weten over hoe zij haar leven in handen nam? Schrijf je dan in voor dit Zoom-gesprek op donderdag 25 november. Dit is een interactieve sessie, dus je kan zelf rechtstreeks in gesprek gaan met Liesbeth en haar al je vragen stellen.

Schrijf je hier in

Andere ambassadeurs aan het woord

Onze ambassadeurs zijn ervaringsdeskundigen die vanuit hun eigen leefwereld willen werken aan een inclusieve maatschappij. Zo gaan ze regelmatig hun persoonlijke verhaal vertellen in bijvoorbeeld scholen of bij politici. Of ze delen hun ervaringen met anderen. In het najaar van 2021 staan er zo 4 Zoom-calls op de planning waarin telkens een ander thema aan bod komt.

Lees meer over onze ambassadeurswerking

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord