Advieslijn 03 808 22 99

Het PVB is geen besparingsmaatregel!

Geschreven op di 17 oktober, 2017 door Jeroen De Weerdt in de categorie Opinie

Het PVB is geen besparingsmaatregel!

PAB budgethouders die overstapten naar een PVB krijgen geen verhoging meer van hun budget door de index. Hoewel iedereen zegt dat een indexering er zal komen, is die er nog steeds niet. Onaanvaardbaar voor Onafhankelijk Leven vzw!

We schreven hier al een artikel over voor de zomervakantie... Maar die indexering is er dus nog steeds niet. Daardoor hebben PVB cash budgethouders  al 4% verhoging van hun budget gemist. Ondertussen is de loonkost wel gestegen. 

Bij PAB was de indexering automatisch geregeld. De indexering van het PAB is in de regels en wetten voorzien. Bij het PVB is dit echter nog niet het geval. Nu is er enkel een vrij vage regel dat de minister jaarlijks de omslagsleutel van punten naar cash moet herzien. Dat gaat over de waarde van een punt in euro.Onafhankelijk Leven vzw wil dat ook bij het PVB een automatische indexering van het PVB cash wordt voorzien.

Iedereen is het er wel over eens dat die indexering er moet komen. Men is ermee bezig, maar we stellen vast dat het lang duurt, ook al werden hierover al vragen gesteld in het Vlaams parlment. Terwijl onze vraag toch evident is. 

Voor Onafhankelijk Leven vzw een reden om harder op tafel te beginnen kloppen. Die indexering moet nog dit jaar geregeld worden! Het PVB is geen besparingsmaatregel! 

Voor alle duidelijkheid: voor wie nu een PAB heeft wordt de indexering wel nog toegepast!

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord