Advieslijn 03 808 22 99

Het nieuwe e-loket van het VAPH. Hoe eraan te beginnen?

Geschreven op vr 2 oktober, 2015 door Cor Van Damme in de categorie Nieuws

Het nieuwe e-loket van het VAPH. Hoe eraan te beginnen?

De 'Mijn VAPH' applicatie houdt een aantal voordelen in voor de budgethouder. Wij staan klaar om te helpen als ook jij dit nieuwe systeem wil leren gebruiken!

Alle budgethouders hebben deze week de brief 'Mededeling 51' gekregen van het VAPH. Hierin wordt voor het eerst gesproken over de 'Mijn VAPH' applicatie. Deze applicatie is eigenlijk een website die alle informatie in jouw VAPH dossier bundelt. Welke ondersteuningsvragen heb je gesteld? Welke hulpmiddelen kreeg je terugbetaald? Bij welke voorzieningen heb je al ingekocht? Enz. Belangrijk voor ons is dat sinds kort ook budgethouders via deze weg hun onkosten kunnen doorgeven aan het VAPH. 

Als je naar www.vaph.be surft kan je doorklikken naar deze applicatie. Je hebt wel een eID-reader nodig om in te loggen!

Anno 2015 is een dergelijk digitaal platform, een soort e-loket, niet nieuw. Websites als Tax-on-Web bestaan al jaren en worden door steeds meer mensen gebruikt. Het VAPH kon niet achterblijven en hebben hun ICT-dienst aan het werk gezet.

Het resultaat is de ‘Mijn VAPH’ applicatie, een instrument die heel wat voordelen biedt voor budgethouders. Het is nog geen systeem om jouw budget tot in de puntjes te beheren, daarvoor blijft een OL-kostenstaat het meest geschikt. Je kan wel makkelijk je onkosten doorgeven aan de PAB-cel. Daarnaast is het overzicht dat je krijgt erg handig.

Wil jij dit systeem graag leren kennen maar weet je niet waar te beginnen? Wij staan klaar om jou te helpen.

Je kan naar één van onze workshops komen die we de komende maanden overal in Vlaanderen organiseren. Hier zullen we tonen hoe het werkt aan de hand van echte voorbeelden. Info en inschrijvingen vind je hier.

Je kan ook een (éénmalige) coaching aanvragen. In dat geval komt er iemand bij jou thuis. Zo kunnen jullie het systeem voor het eerst samen gebruiken en kan je meteen even laten nagaan of je wel het maximum uit jouw PAB haalt. Bel even naar de advieslijn voor een afspraak.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord