Advieslijn 03 808 22 99

'Het leven stopt niet door een rolstoel'

Geschreven op ma 14 maart, 2016 door Kim Vercruysse in de categorie Nieuws

'Het leven stopt niet door een rolstoel'

Het aftellen kan beginnen. En dat doen we met Sam. Over minder dan een week loopt hij mee met de Urban Trail. Dat doet hij om te tonen dat we mensen met een beperking niet mogen vergeten in onze maatschappij. 10 assistenten van Arcelor Mittal lopen met hem mee.

Het aftellen kan beginnen. En dat doen we met Sam. Over minder dan een week loopt hij mee met de Urban Trail. Dat doet hij om te tonen dat we mensen met een beperking niet mogen vergeten in onze maatschappij. 10 assistenten van Arcelor Mittal lopen met hem mee.

Waarom doe je mee aan de Urban Trail?

Mijn vrije tijd spendeer ik aan het mee helpen voor een betere toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Ook probeer ik een verandering te creëren in het gedachtengoed van onze maatschappij. Momenteel worden mensen met een beperking nog teveel uitgesloten of vergeten in onze maatschappij. Daarom doe ik ook mee aan deze Urbain Trail. Ik doe mee met een team van Arcelor Mittal.

Heb je persoonlijke assistentie?

Momenteel sta ik op de wachtlijst voor een PAB. Als ik deze heb zou alle hulp die ik nodig heb niet meer terecht komen op men vriendin en ouders. Ik behelp me met verpleging aan huis, poeshulp en heb het geluk een fantastische vriendin te hebben die al de rest doet.

Wat zou assistentie voor jou betekenen?

Assistentie is belangrijk voor me omdat ik vind dat het leven niet stopt door een rolstoel. Door die assistentie zou ik terug een onafhankelijk leven leiden. Ik zou me terug kunnen verplaatsen wanneer ik wil. Dat zou voor mij een wereld van verschil zijn.

Klik hier en leer onze andere rollende lopers kennen:

Meer weten over de Urban Trail? Klik dan hier.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord