Advieslijn 03 808 22 99

Hendriks lanceert assistentiedienst voor en na vervoer

Geschreven op wo 3 december, 2014 door Koenraad Depauw in de categorie Nieuws

Hendriks lanceert assistentiedienst voor en na vervoer

In samenwerking met Onafhankelijk Leven vzw lanceert Hendriks een nieuwe dienstverlening. Heel wat PAB-budgethouders maken al gebruik van Hendriks voor hun verplaatsingen. Jammer genoeg deed de chauffeur vaak net iets te weinig. Je had nog extra hulp van een andere assistent nodig om de deur open te doen, binnen te geraken, je eten op te warmen. Wel, dat is voor leden van Onafhankelijk Leven vzw verleden tijd.
 

Hendriks lanceert voor leden van Onafhankelijk Leven vzw een nieuwe dienstverlening die verder gaat dan vervoer. De chauffeur doet nu ook transfers van de stoel naar je rolstoel, opent nu ook de deur, haalt je uit je woning, doet je schoenen aan en uit, als je dat wil. Bij thuiskomst kan hij jou ook helpen met het opwarmen van een maaltijd, het snijden van vlees, kan hij een kleine afwas, de planten water geven of je kamer opruimen. De chauffeur wordt een assistent die een boodschap kan uitvoeren of je begeleidt bij een wandeling.

Door deze nieuwe assistentiedienst kan je als budgethouder voor en na je vervoer heel wat andere assistentiekosten vermijden. Een goede zaak! Bovendien krijgen leden van Onafhankelijk Leven vzw een mooie korting op de factuur van Hendriks.

 

Welke korting is er voor leden van Onafhankelijk Leven vzw?

Als lid van Onafhankelijk Leven vzw krijg je 5% voor vervoer buiten de spitsuren. Het spitsuur is van van 7u tot 10u en van 15u tot 18u op weekdagen.
Wanneer je langer dan 5u gebruik maakt van de dienst krijg je  7,5% korting.

Belangrijk om te weten is dat je deze kost nu volledig mag betalen met je PAB. Het VAPH besliste recent dat je met het PAB niet enkel de meerkost van je verplaatsing, maar het volledige vervoer mag financieren.

 

Welke assistentie zal de chauffeur me allemaal bieden?

Bij eten en drinken: opwarmen van een maaltijd, serveren van voedsel,  vlees snijden, hulp bij gebruik van bestek, voedsel naar de mond brengen,kleine afwas, Medicijnen innemen mits duidelijke instructies en op basis van eigen verantwoordelijkheid.


Hij zal: deuren openen, in en om de woning of de kamer rolstoel duwen, transfers, doen, op stoel zetten en weer opstaan, de rolstoel klaar maken. Hij kan je helpen bij het wassen van handen, schoenen aan en uit doen en veters strikken.


Maar hij kan ook eenvoudige zaken doen als een boek klaarleggen, een band oppompen, het bed opmaken, een kamer opruimen, de planten water geven, een gevallen voorwerp oprapen, helpen bij het invullen van een formulier of een brief posten.

Ten slotte Kan hij tijdens het wachten een boodschap uitvoeren of je begeleiden bij een uitstap.

 

Hoe neem ik contact op met Hendriks?

Bel naar onderstaande contactpunten en vermeld steeds dat je een PAB of PGB gebruikt en zeg je lidnummer bij Onafhankelijk Leven vzw.

Oost en West-Vlaanderen : 09 2168020 - eva.deceuninck@hendriks.be
Antwerpen (of midden-Brabant) : 03 2864440 - kiki.vanwezer@hendriks.be
Limburg : 011 809898 - ellen.mispoulier@hendriks.be
Vlaams-Brabant en Brussel : 02 7529800 toon.medaer@hendriks.be

 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord