Advieslijn 03 808 22 99

Goed nieuws over je budget? Start vlot met onze tips en gratis opstartpakket

Geschreven op wo 7 juni, 2023 door Kurt Jacobs in de categorie Assistentie

Goed nieuws over je budget? Start vlot met onze tips en gratis opstartpakket

Kreeg je goed nieuws van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) of het Agentschap Opgroeien dat je mag starten met je PVB of PAB? Alvast veel succes! Start vlot met onze tips en vraag zeker je gratis opstartpakket aan.

Goed nieuws over je PVB?

Kreeg jij een terbeschikkingstellingsbrief van het VAPH? Dan kan je kort nadien je PVB opstarten.

Vanaf dat moment ben je PVB-budgethouder en kan je ondersteuning op jouw maat opstarten. Je krijgt 4 maanden tijd om een eerste overeenkomst af te sluiten en zo met je budget te starten.

Bij Onafhankelijk Leven staan we voor je klaar. Een coach kan ten vroegste langs komen vanaf de datum van de terbeschikkingstelling, maar neem gerust al contact op met onze advieslijn om een afspraak met één van onze coaches te vragen. 

Ontdek onze tips en vraag je gratis opstartpakket aan

Goed nieuws over je PAB?

Heel wat gezinnen kregen een brief van het Agentschap Opgroeien waarin staat dat ze kunnen starten met een PAB. Kreeg jij ook zo'n brief? Dan weet je ondertussen hoe hoog je budget zal zijn. Kort nadien kan je je PAB opstarten.

Stond je op de prior-wachtlijst? Dan hoef je geen bevestiging te sturen naar Agentschap Opgroeien. Je ontvangt zowel een brief van Agentschap Opgroeien als van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) met daarin de hoogte van je PAB, de startdatum en meer informatie over het PAB.

Stond je op de wachtlijst van de langstwachtenden? Of maak je de overstap van een multifunctioneel centrum (MFC) naar het PAB? Dan moet je wel aan het Agentschap Opgroeien laten weten dat je het PAB aanvaardt. Kort daarna ontvang je de terbeschikkingstellingsbrief van het VAPH.

Vanaf dat moment ben je PAB-budgethouder en kan de ondersteuning op maat van je kind opstarten. Je krijgt 4 maanden tijd om een eerste overeenkomst af te sluiten en zo met je budget te starten. Bij Onafhankelijk Leven staan we voor je klaar. Neem dus snel contact op en maak een afspraak met één van onze coaches.

Ontdek onze tips en vraag je gratis opstartpakket aan

Contacteer onze advieslijn

Vragen of opmerkingen? Contacteer de advieslijn via 03 808 22 99 of per mail.

Stuur een mailtje naar de advieslijn

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord