Advieslijn 03 808 22 99

Glenn VS Kinepolis. The game is on

Geschreven op wo 7 maart, 2018 door Cor Van Damme in de categorie Getuigenis

Glenn VS Kinepolis. The game is on

De week van de vrijwilliger brengt ons bij het verhaal van Glenn. Een top ambassadeur die jullie wil vertellen waarom hij de handschoen opneemt tegen de filmzaal van zijn buurt. 

Een onafhankelijk leven

Dag allemaal! Ik ben Glenn Conings. Ik kom uit Genk, uit het verre Limburg. Ik ben 27 jaar, heb Cerebral Palsy en leef volkomen onafhankelijk dankzij mijn assistent. En volgens sommigen ook dankzij mijn positieve aanpak. 

Tijdens deze week van de vrijwilliger wil ik jullie allemaal aansporen om niet bij de pakken te blijven zitten. Als voorbeeld kan ik mijn actie tegen de Kinepolis zaal in Hasselt beschrijven. Dat complex was vroeger 100% rolstoeltoegankelijk. Tot ze onlangs zijn beginnen verbouwen. Nu zijn er een aantal gloednieuwe zalen waar rolstoelgebruikers niet meer binnen geraken. Dat is om gek van te worden natuurlijk! Na heel wat mails en gesprekken heb ik het niet kunnen oplossen met Kinepolis zelf. Ik ben nu dan ook aan het bekijken met Unia hoe we verder kunnen gaan. 

Ik blijf proberen

De uitkomst is onzeker maar ik weet wel dat ik me niet met een kluitje in het riet laat sturen. Ik ga het niet aanvaarden dat ze me blijven terugsturen, net alsof we in tijden van apartheid leefden. 

Het was Peter Lambreghts die me gesterkt heeft in die overtuiging. Hijheeft mij een totaal andere wereld leren kennen. Plots kwam ik mensen tegen met dezelfde beperking als mij die  actief, kritisch en zelfbewust waren. Mensen die geloofden in zichzelf en verwachtten dat de andere dat ook deden. 

Toen besefte ik pas dat ik ook iets kon betekenen voor de maatschappij en dat gevoel heb ik nu nog steeds in tegenstelling tot vroeger.Ik doe voor Onafhankelijk Leven acte de présence voor sponsors/fondsenwerving. Een paar jaar na mijn begin bij Onafhankelijk Leven ben ik ook beleidswerk gaan opvolgen. Zo ben ik lid van de Politieke Raad, daar geef ik advies over de politieke strategie van de organisatie. Daarnaast volg ik de commissie welzijn op de voet. Als er een vraag is over een dossier dat Onafhankelijk Leven aanbelangt probeer ik onze beleidsmedewerker, Jeroen, te briefen en mijn visie op de zaken terloops mee te geven.

Goesting in het leven

Kortom. De visie van Onafhankelijk Leven heeft mij goesting doen krijgen in het leven en ik probeer mijn steentje bij te dragen om die missie en de visie te vervolledigen als vrijwilliger. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. 

Heb jij ook zin iets te betekenen? Een mailtje naar Cor is de eerste kleine stap. Of klik hier voor meer info.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord