Advieslijn 03 808 22 99

Giften aan Onafhankelijk Leven zijn uitzonderlijk 60% fiscaal aftrekbaar

Geschreven op ma 16 november, 2020 door Anniek Elegheert in de categorie Acties

Giften aan Onafhankelijk Leven zijn uitzonderlijk 60% fiscaal aftrekbaar

Omdat goede doelen hard getroffen worden door de gevolgen van covid19, heeft de overheid beslist om de vrijgevigheid van mensen te steunen. In 2020 krijgen schenkers uitzonderlijk een belastingvermindering van 60%. Bij een schenking van 40€ betaal je dus zelf maar 16€.

Onafhankelijk Leven rekent op gulle schenkers om onze werking mogelijk te maken. Zij geven onze organisatie een extra duwtje in de rug. Want in tijden van crisis zoals nu kunnen we jouw steun extra hard gebruiken om mensen met een handicap bij te staan. 

Nu hebben we dit meer dan ooit nodig: onze inkomsten uit de Urban Trail kunnen we omwille van corona niet waar maken. Ook het concept van De Warmste Week is herwerkt en biedt geen inkomsten. Daarom... dankjewel!

Doe een gift aan Onafhankelijk Leven 

2020? Wat een uitdaging!

De coronacrisis heeft een zware impact op het leven van iedereen, maar mensen met een handicap worden vaak extra hard getroffen. We merken dat mensen met een handicap te vaak vergeten worden in de coronamaatregelen, en werkten daarom extra hard om al onze leden bij te staan in deze moeilijke periode.

Sinds de start van de coronacrisis beantwoordde onze advieslijn al meer dan 10.000 vragen, zowel telefonisch als via mail. We bleven jullie op de hoogte houden van alle nieuwe maatregelen via onze website en zochten oplossingen voor onze leden die plots niet meer konden rekenen op de zorg die ze nodig hadden.

Maar ook achter de schermen werkten we harder dan ooit. We ijverden - met succes - voor een financiële compensatie van 25,5% bovenop het jaarlijkse zorgbudget om de extra coronakosten op te vangen.

Meer kosten en minder inkomsten

COVID19 treft iedereen zwaar, ook onze organisatie. Door de lockdown werden ook onze fondsenwervingsacties hard getroffen. Geen Urban Trail dit jaar, geen fondsenwerving via De Warmste Week… Dat betekent minder inkomsten en meer kosten in 2020.

Uitzonderlijk fiscaal voordeel voor giften in 2020

Omdat alle goede doelen dit jaar hard getroffen worden door de gevolgen van de covid19-pandemie, heeft de overheid beslist om de vrijgevigheid van mensen te steunen. In 2020 krijgen alle schenkers een belastingvermindering van 60% voor giften vanaf 40 euro.

  • Schenk je 40€ aan Onafhankelijk Leven in 2020? Dan betaal je zelf 16€ en krijg je 24€ terug via je belastingen. 
  • Schenk je 100€ aan Onafhankelijk Leven in 2020? Dan betaal je zelf 40€ en krijg je 60€ terug.

Opgelet! Dit uitzonderlijk fiscaal voordeel geldt enkel in 2020.

Onze inzet voor mensen met een handicap ligt in jouw handen. Help jij ons om op te komen voor de rechten van mensen met een handicap? 

Doe een gift en krijg uitzonderlijk 60% fiscaal voordeel 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord