Advieslijn 03 808 22 99

Geslaagde gezinsdag voor 5 jaar De Ouders vzw

Geschreven op ma 16 oktober, 2023 door Stefanie Leekens in de categorie Acties

Geslaagde gezinsdag voor 5 jaar De Ouders vzw

Partnerorganisatie De Ouders vzw vierde op 7 oktober haar 5-jarig bestaan in de Schorre in Boom. Bijna 100 gezinnen van kinderen met een handicap, goed voor 250 feestvierders, waren van de partij. 

De Ouders vzw zorgde voor workshops en inspiratiesessies. Gezinnen gingen er met elkaar in gesprek. Naast het workshopprogramma was er ook randanimatie. De dag werd feestelijk afgesloten met een verjaardagsconcert en taart.

"Al meer dan vijf jaar geloven we in de kracht van ouders"

“Ik kan het bijna niet geloven dat onze organisatie al 5 volledige jaren achter de boeg heeft. Wat ooit begon als een wild idee van drie mama’s, groeide uit tot een stevige en onafhankelijke organisatie van en voor ouders die zichtzelf op de kaart zette en vanuit allerlei hoeken wordt geconsulteerd voor de expertise die we in huis hebben dankzij een sterk team ervaringsdeskundigen. Sinds 2022 zijn we erkend als cliëntenorganisatie in het Cliëntenforum, samen met 5 anderen organisaties zoals Pleegzorg Vlaanderen enzovoort. Onze droom was om ouders op een laagdrempelige en professionele manier te helpen in de zoektocht naar oplossingen voor hun kind. En dat is wat we nog steeds doen”, zegt Wendelien De Baere, coördinator van De Ouders vzw.

Voortdurend bezig met nieuwe projecten en samenwerkingen

“Wie ons kent, weet dat we voortdurend nieuwe projecten en samenwerkingen opzetten. Dit jaar werkten we nauw samen met de Gezinsbond in het kader van Krokuskriebels om musea toegankelijker te maken voor kinderen met een handicap. Op dit moment zijn we onze spelkoffer Expeditie Inclusief verder aan het uitrollen. We willen in elke gemeente in Vlaanderen een inclusief belevingsspel voor kinderen met en zonder handicap. Er is zelfs een Franstalige editie in de maak. Het barst hier en daar al een beetje uit zijn voegen”, voegt Wendelien er nog aan toe.

Verjaardagsfeest in stijl

"Onze verjaardag hebben we in stijl gevierd met een echt verjaardagsfestival in De Schorre in Boom. Het was een uitgelezen kans op hartverwarmende ontmoetingen met heel veel andere jonge zorggezinnen uit heel Vlaanderen. We doen er met plezier nog vele jaren bij, want dat we zinvol en geapprecieerd worden, dat hebben we vandaag heel hard gevoeld”, besluit Wendelien De Baere.
 

Website De Ouders vzw 

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord