Advieslijn 03 808 22 99

Geen fiscaal voordeel voor dienstencheques aangekocht met PAB of PVB

Geschreven op ma 5 juli, 2021 door Stefanie Leekens in de categorie Assistentie

Geen fiscaal voordeel voor dienstencheques aangekocht met PAB of PVB

Binnenkort is het weer tijd om je belastingaangifte in te dienen. Dienstencheques die je aankocht met je PAB of PVB mag je niet opnemen als fiscaal voordeel. Ook verstuurde de fiscus dit jaar minder voorstellen van de vereenvoudigde aangifte naar belastingplichtigen. Wil je graag ondersteuning bij jouw aangifte, dan kunnen heel wat verschillende diensten je helpen.

Breng de fiscus op de hoogte

Bestelde je vorig jaar dienstencheques? Dan stuurt Sodexo je daar automatisch een fiscaal attest van op. Toch mag je van de FOD Financiën het fiscaal voordeel niet opnemen in je belastingaangifte als je deze cheques aankocht met je PAB of PVB.

Breng daarom de fiscus op de hoogte om misverstanden te voorkomen. Bij je belastingaangifte kan je via een bijlage uitleggen waarom je het fiscaal voordeel van de dienstencheque niet invult of waarom je het vooraf ingevulde bedrag verwijderde.

Om je op weg te helpen, hebben we 2 standaardbrieven opgesteld die je hiervoor kunt gebruiken:

Geen vereenvoudigde aangifte meer. Wat nu?

Dit jaar krijgen heel wat mensen geen voorstel van een vereenvoudigde aangifte meer. De reden hiervoor is dat het voorstel te vaak fouten bevatte. Behoor jij tot de 140.000 belastingplichtigen die geen voorstel meer krijgen, dan ontving je tussen eind april en begin mei een brief van de fiscus om je hiervan op de hoogte te brengen.

Daarnaast is het door de coronacrisis dit jaar niet mogelijk om naar de gemeentelijke zitdagen te gaan om je te laten begeleiden bij het invullen van je belastigaangifte. Maar geen nood, je kan ook via mail of telefoon bij verschillende andere diensten terecht voor ondersteuning:

Heb je nog een andere vraag?

Neem gerust contact op met de advieslijn.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord