Advieslijn 03 808 22 99

Geef de prestaties van je vrijwilligers op tijd door

Geschreven op do 29 november, 2018 door Thomas Vercauteren in de categorie Nieuws

Geef de prestaties van je vrijwilligers op tijd door

Werk jij met vrijwilligers die je een vergoeding geeft? Dan weet je waarschijnlijk dat zij maximum 1.361,23 euro aan vergoedingen mogen krijgen. Wanneer ze deze vergoeding krijgen kan ook belangrijk zijn. Wil je zeker zijn dat je vrijwilligers niet over hun limiet gaan? Lees dan zeker dit artikel.

Limiet per jaar

Vrijwilligers mogen maximum 1.361,23 euro aan forfaitaire vergoedingen ontvangen per jaar. Deze limiet gaat over de uitbetalingen, niet over de prestaties.
Dus als je vrijwilliger zijn vergoedingen voor december ontvangt in januari, telt dit al voor de 1.361,23 euro van 2019. Het risico bestaat dan dat je vrijwilliger in 2019 over de limiet gaat en dus belastingen betaalt op deze vergoeding.

Wat te doen

Wat kan jij doen zodat je vrijwilliger niet over de maximum limiet gaat?

  • Werk je met Ado Icarus? Geef de prestaties door voor 15 december. Je kan ook al de nog geplande prestaties voor december doorgeven.
  • Als je met een andere vrijwilligersorganisatie werkt, kan je hen vragen wanneer je deze prestaties best doorgeeft.
  • Kijk ook naar de prestaties van december 2017. Werden die in 2018 betaald? Dan geef je misschien toch best de prestaties pas later aan, zodat de uitbetaling in 2019 gebeurt.

Als je elk jaar de prestaties op ongeveer hetzelfde moment doorgeeft en er geen grote verschillen in de bedragen zitten, moet je je nergens zorgen om maken. Als je prestaties van december elk jaar in januari aangeeft, blijft je vrijwilliger elk jaar vergoedingen krijgen voor 12 maanden.
Maar het is belangrijk om te onthouden hoe deze maximumvergoedingen precies werken, zodat je vrijwilliger niet voor verrassingen komt te staan als er afwijkingen zijn.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord