Advieslijn 03 808 22 99

Ga op weg met de nieuwe mogelijkheden in mijnvaph.be

Geschreven op vr 8 juni, 2018 door Elien Standaert in de categorie Nieuws

Ga op weg met de nieuwe mogelijkheden in mijnvaph.be

Als je Mijnvaph.be gebruikt om je PVB-kosten door te geven heb je het misschien al ontdekt: je ziet maar 1 teller meer op de budgetlijn van je persoonsvolgend budget (PVB). De lijn toont je zorggebonden budget. De beheerskosten zijn hier niet bij. Wat je wél kan zien op Mijnvaph, lees je in dit artikel.

1 teller op budgetlijn

De percentagebalk met de budgetlijn die in de nieuwe versie van mijnvaph.be zichtbaar is, biedt een duidelijk overzicht van wat je al besteed hebt, welke bedragen in verwerking zijn en wat je nog kan besteden. Door de cursor over de percentagebalk te bewegen, zie je de effectieve bedragen: het uitbetaalde bedrag met beheerskosten en je beschikbare saldo zonder beheerskosten. Onder de percentagebalk kan je ook je nog beschikbare saldo raadplegen.

 

Beheerskosten

Meteen na de lancering van deze nieuwe lay out kwam er reactie op het ontbreken van het resterend bedrag met beheerskosten. Het zichtbare nog beschikbare saldo is alleen het zorggebonden budget en dus zonder de extra beheerskosten.
Als je het budget volledig besteedt bij een persoon of organisatie die niet door het VAPH vergund is (een individuele begeleider, gezinszorg ...) komen er beheerskosten (11,94%) bij als compensatie voor het administratieve beheer van je budget. Deze worden op mijnvaph.be dus niet meer in rekening gebracht.

 

Extra aanpassing

Zo snel mogelijk wil het vaph er voor zorgen dat het resterend bedrag met de beheerskosten ook te zien is in de nieuwe versie van mijnvaph.be. Wij berichten hierover van zodra ook deze aanpassing is doorgevoerd.
Via een actueel item op de website van het VAPH, onder de rubriek 'blijf op de hoogte', worden budgethouders ook door het VAPH over deze wijzigingen geïnformeerd.

Heb je hier vragen over? Bel of mail de advieslijn

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord