Advieslijn 03 808 22 99

Financiële compensatie: tot wanneer recht op extra ondersteuning thuis?

Geschreven op ma 8 maart, 2021 door Dave Ceule in de categorie Corona

Financiële compensatie: tot wanneer recht op extra ondersteuning thuis?

Heb je door de coronacrisis thuis extra ondersteuning nodig? Dan heb je dit jaar recht op een financiële compensatie van 25,5% die geldt tot 31 maart 2021. Onafhankelijk Leven pleit ervoor dat je tot eind juni 2021 een beroep kan doen bijkomende ondersteuning.

Eind 2020 besliste de Vlaamse Regering om ook in 2021 budget vrij te maken voor de extra zorg die personen met een handicap nodig hebben als gevolg van de coronamaatregelen.

Daardoor kan iedere budgethouder die nood heeft aan bijkomende assistentie of praktische hulp thuis, het jaarbudget met maximaal 25,5% overschrijden. Daarvoor heeft Onafhankelijk Leven met succes gestreden. Deze maatregel geldt alvast tot en met eind maart 2021.

Onafhankelijk Leven pleit ervoor dat deze maatregel minstens verlengd wordt tot eind juni 2021. We hopen dat de coronacrisis zo snel mogelijk voorbij is en dat alle mensen met een handicap zo snel mogelijk kunnen gevaccineerd worden. Maar we eisen dat alle budgethouders ondersteund worden zolang de crisis duurt.

Onafhankelijk Leven ijvert al sinds de start van de coronacrisis voor een financiële compensatie voor budgethouders die thuis extra ondersteuning nodig hebben. Ook nu blijven we ons ervoor inzetten. We zijn aan het praten met het kabinet van minister Beke en hopen je snel op de hoogte te kunnen brengen van een verlenging van deze maatregel.

Overzicht van coronamaatregelen

De voorbije maanden schreven we heel wat nieuwsberichten over de coronacrisis, de steeds veranderende richtlijnen en steunmaatregelen voor mensen met een handicap. Hier vind je het overzicht van artikels die nog actueel zijn.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord