Advieslijn 03 808 22 99

Femke wil eerste kleuterjuf in een rolstoel worden

Geschreven op vr 27 januari, 2017 door Brandberries in de categorie Getuigenis

Femke wil eerste kleuterjuf in een rolstoel worden

Femke is 8 jaar en gaat naar school in Nijverseel haar spierziekte houdt haar niet tegen om een normaal leven te hebben zoals haar leeftijdsgenootjes. Haar hobby is paardrijden. Onlangs kwam er een leesboekje uit over hoe Femke ondanks haar beperking naar de gewone school gaat. 

Femke heeft SMA type 2 dat is een spierziekte, die spierziekte zorgt ervoor dat Femke niet zo veel kracht heeft en in een rolstoel zit. ’t Luikertje  in Nijverseel is een gewone school die Femke jaren geleden  met open armen ontving .  De klasgenootjes vinden die rolstoel de normaalste zaak van de wereld ze zijn er tenslotte mee opgegroeid. Dat Femke een assistente  mee heeft in de klas zijn ze in ’t Luikertje  gewoon, haar assistente  helpt Femke  op school  ze  is bij wijze van spreken haar armen en benen wat  geen overbodige luxe is. Vorig jaar nam uitgeverij Averbode contact op met Femke met de vraag of men haar verhaal mocht gebruiken om een leesknuffel te schrijven. De titel van het boekje is ‘ Het loopt op wieltjes’  het gaat over Femke haar  beperking en een trouwfeest. De leesknuffel is een voorlees reeks voor de tweede en derde kleuterklas. De reacties zijn heel posities, iedereen vindt het een fijn boek om te lezen. Femke hoopt dat met het boekje het onderwerp naar het gewone  onderwijs  gaan met een beperking meer bespreekbaar wordt.
Op de vraag wat wil je later worden is Femke heel duidelijk, kleuterjuf!
Wil je een leesknuffel bestellen stuur dan een mail naar info@onafhankelijkleven.be
Wil je ook graag jouw verhaal delen via onze website en sociale media neem gerust contact op met mathias@onafhankelijkleven.be.

< Terug naar nieuwsoverzicht

Lid worden

Als lid van Onafhanklijk Leven vzw geniet je van interessante voordelen.

Ontdek de voordelen

Ontvang onze laatste nieuwtjes

Door jouw gegevens in te vullen, ga je akkoord met onze privacy policy.

Volg ons via social media

Klik hier en praat met ons mee

  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Om de gebruikerservaring van deze site te verbeteren gebruikt deze website cookies.

Akkoord
Sluiten

Heb jij een minuutje voor ons?

Beantwoord enkele vragen en help ons om de website te verbeteren.

Dankjewel!

Ga naar de vragenlijst